Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana zacisku a odpowietrzanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana zacisku a odpowietrzanie

Witam. od jakiegos czasu moja hanka ma troche ciezko jezdzic i zauwazylem ze tarcza sie grzeje wiec postanowilem rozebrac kolo i hamulce i okazalo sie ze tloczek sie zapiekl i nie odbija...mam druga taka honde na czesci i mam zamiar zregenerowac z niej zaciski zeby zalozyc do tej ktora obecnie jezdze teraz nasuwa mi sie pytanie...czy istnieje opcja wymiany zacisku nie zapowietrzajac ukladu?? jesli tak to jak to zrobic? no i drugie pytanko czy odpowietzajac uklad robi sie to zaczynajac od kola ktore jest najblizej czy najdalej od pompki?? z gory dzieki i pozdrawiam waiaty!!

kolego posty na temat odpowietrzania znajdziesz bez problemu nawet nie na tym forum w każdym aucie robi sie tak samo sa 2 rodzaje tego zabiegu dla auta z lub bez absu napewno znajdziesz w google, a co do wymiany zacisku to zrób zacisk na przewodzie hamulcowym przed odkręceniem go do zacisku i to pomoże bo płyn nie poleci i nie będzie sie cofał a potem wystarczy w tym jednym kole odpiwetrzyć

Comment

no z tym odpowietrzaniem to tak nie do konca ze wszystko moge przeczytac bo naczytalem sie troche i sprawa wyglada tak ze od kiedy pamietam zawsze bylem pewien ze odbywa sie ta operacja od LP kola potem PP nastepnie LT i konczac na najdalszym czyli PT a po przeczytaniu instrukcji kompletnie zbaranialem bo jedni pisza tak jak uwazalem inni ze zaczyna sie od najdalszego kola konczac na LP a nawet spotkalem sie ze stwierdzeniem ze najpierw lewa strona potem prawa...to jak to wkoncu jest??

Comment

jeśli nie masz absu to zaczynasz od tylnego lewego koła najdalej od zbiorniczka potem prawy przód, potem prawy tył i lewy przód ale mówię ci że nie musisz wszystkich kół robić tylko te co wymieniasz zacisk tylko zrob opaske na przewodzie ja tak odpowietrzałem i było ok a jak robiłem accorda z absem to najpierw przód potem tył
        Last edited by jump23; 23-02-2014, 20:58.

Comment

no dzieki wielkie za porade dzis rozbebeszylem stare zaciski i moim oczom ukazal sie widok straszny-pol cm rdzy wokol tloczkow i straszne wzery wiec tloczki do niczego sie nie nadaja...nadzieja w tych z auta ktore uzytkuje choc ten co sie zapiekl pewnie bedzie w takim samym stanie jutro kupuje zestawy naprawcze i biore sie za renowacje bede robil to po raz 1szy (kiedys sie tylko przygladalem) i mam nadzieje ze mi sie uda i hanka bedzie stawac w miejscu POZDRO wszystkim hankomaniakom

Comment

Working...
          X