Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korektor Sily Hamowania bez abs-u

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Korektor Sily Hamowania bez abs-u

Witam
    Panowie mam problem, chodzi mi o korektor sily hamowania. Prawdopodobnie do wymiany z tego co mi mechanik powiedzial
    Bylem na odpowietrzeniu hamulcow i plyn nie przeplywa cos jest zablokowane.
    Teraz taka sprawa znalazlem w ek3 d15z6 bez abs'u też na 6 przewodów wyglada jak moj.
    Konfiguracja jak u mnie przod tarcze a z tylu bebny wiec jak kupie i zamontuje to nie bedzie jakis problemow?
    Nie znam sie na tych elementach i nie wiem czy sie czyms roznia te korektory.
    Prosze o podpowiedz
    Model rok 2000, MB3 ,1.5i (d15z8).
    Pozdrawiam

taki

Pomoze ktos dobra rada.
    Last edited by Ilusion_D15; 29-08-2013, 11:31.

Comment

to jest typowy korektor do 5d więc do ciebie bedzie pasował bo masz 5d po lifcie

Comment

Pozwólcie że podepnę się pod temat. Gdzie mogę znaleźć korektor siły hamowania w civic 96 wersja 3D bez abs.
        Last edited by boncki; 25-10-2013, 21:48.

Comment

https://allegro.pl/honda-civic-vi-3d...621299018.html masz

Comment

JUMP23 przepraszam za złe sprecyzowanie pytania Gdzie w MOJEJ HANCE :P mogę znaleźć korektor? Czytałem że niby gdzieś w okolicach tylniej belki ale szukałem i nie ma. Przewody hamulcowe w pewniej chwili idą pod bak paliwa...czyżby gdzieś tam znajdował się ów element? Po otwarciu maski obok pompy hamulcowej i serwa znjaduje się element do którego dochodzą 2 przewody hamulcowe a wychodzi 6,co to jest i za co odpowiada?

Comment

Zamieszczone przez boncki Zobacz posta
              Gdzie w MOJEJ HANCE :P mogę znaleźć korektor?
              a jaką Ty masz hankę?

ten element to może być pompa abs'u alle bez zdjęć to można sobie tylko to wyobrażać... :]

Comment

Zamieszczone przez qzyck Zobacz posta
                a jaką Ty masz hankę?

ten element to może być pompa abs'u alle bez zdjęć to można sobie tylko to wyobrażać... :]
                Civic VI 96 bez Abs D14A3 3D aaa.jpg tu znajduje się ten element. A tak wygląda 3656212733.jpeg sory za wcześniejszy błąd,wchodzą 2 przewody a wychodzą 4. Zdjęcie jest zapożyczone ,więc za bardzo nie sugerujcie się innymi elementami osprzętu,chodziło mi tylko o pokazanie gdzie to ustrojstwo się znajduje i jak wygląda.
                Last edited by boncki; 28-10-2013, 23:40.

Comment

To jest korektor i taki potrzebujesz. Na 6 przewodów.

Comment

To dlaczego niektórzy piszą że znajduje się na tylniej belce? A co ze zdjęciem jump23? Na tym zdjęciu korektor wygląda całkiem inaczej

Comment

w 5 d korektor jest na przedniej scianie grodziowej więc zobacz jak idą przewody od pompy i gdzie one idą pompa abs jest raczej w kształcie kwadratu a korektor jest taki jak na fotce lub zobacz sobie inne aukcje

Comment

ok. Dzięki za pomoc

Comment

Working...
                        X