Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hamulec ręczny 98r 1.4i MB2 (tarcze)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Hamulec ręczny 98r 1.4i MB2 (tarcze)

Witam niestety ponownie Zbliża sie przegląd a ja panowie mam spory problem otóż nie mam prawie ręcznego ;/ Oczywiście próbowałem regulacji poprzez naciągniecie linki , jednak nic to nie dało . Od początku gdy kupiłem samochód( czyli od maja ) ręczny trzymał ale na jedno koło , teraz natomiast zupełnie puszcza . Sprawdzałem czy linki nie są zapieczone , ale doszedłem do wniosku że spreżyny które mają odbijać z linką prawie zupełnie sie nie ruszają . Prosze o porady co zrobić

P.S
    Zapomniałem dodać że zaciski sa już no troche chyba przechodzone ale jeśli chodzi o siłe hamowania i działanie tylnich nożnych hamulców to jest bez zarzutu .
    Last edited by daxio14; 23-08-2013, 15:18.

mógłbyś rozebrać zacisk i spróbować rozruszać mechanizm od ręcznego niestety to wady tych zacisków w civicach bo czesto sie zacinają, zapiekają taka operacja nic cie nie bedzie kosztowała tylko koszt płynu penetrującego

Comment

Już zrobione Problemy były dwa , mianowice na początku wyciągnąłem całkowice linke ręcznego ( tą która u mnie wogóle nie trzymała) , później zdemontowałem linke ręcznego przy zacisku ( odkrecenie dwóch śrub 12 oraz usuniecie bolca z zawleczką ). Pociągnąłem linke , dość mocno i tu pojawił sie opór , pociągnąłem mocniej i linka puściła i tak pozbyłem sie problemu nr jeden czyli zapieczonej linki . A jeśli chodzi o mechanizm ręcznego to po prostu zdjąłem sprężyne , odkręciłem śrube ściągnąłem gumową uszczelke zalałem najpierw "wd-ekiem" a później olejem . Jeszcze taka uwaga przy rozruszaniu tłoczka(?) odpowiedzialnego za ręczny przekręciłem go tak że był cieżki powrót na właściwą pozycje , na szczęście udało sie i po całym zabiegu złożenia wszystkiego i naciągnieciu linek ręczny trzyma aż miło .
      Może komuś przyda sie ten chaotyczny opis

Pozdrawiam !!!

Comment

to fajnie ze sie udało

Comment

Working...
        X