Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana sztywnych przewodów hamulcowych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana sztywnych przewodów hamulcowych

Witam,
    chciałbym wiedzieć, czy wymieniając przewody hamulcowe można zastosować stare końcówki? Kupię przewód miedziany z metra i będę sam dorabiał, tylko nie wiem dokładnie, jakie złączki są zastosowane przy zaciskach i korektorze hamowania z tyłu, więc przyszło mi do głowy, czy te stare się przypadkiem nie nadadzą? Jeśli lepiej kupić nowe, to prosiłbym o poradę, jakie kupić? wymieniam przewody od przodu auta do korektora oraz od korektora do tylnych zacisków.

pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie co trzeba demontować, aby dostać się do korektora siły hamowania?
    I aby nie zakładać nowego tematu, to może ktoś podrzuci, co trzeba ściągnąć, aby wymienić przewody paliwowe?
    jadę w za tydzień do warsztatu na podnośnik i sam będę robił, więc chciałbym wiedzieć, czego się spodziewać...

Comment

korektor siły hamowania jest w miare dostępny ucinasz przewody i odkrecasz je kluczem oczkowym a koncówki najlepiej nowe dawać jakie to już na miejscu w warsztacie jak mają zaciskarkę do przewodów to ci dobiorą najgorzej jest ciągnąć przewody do tyłu auta w tym tunelu plastikowym i w zasadzie od razu wymienia sie też przewdoy paliwowe one ida obok siebie a sa rownie mocno zgnite jak hamulcowe

Comment

Z wymianą sobie poradzę, chodzi mi tylko o to, gdzie jest umiejscowiony korektor i jak dostać się do pompy paliwowej, aby wymienić przewody paliwowe?

Comment

pompa paliwowa jest w baku umieszczona ale przewod sztywny nie idzie az tak daleko na dole przy baku sa zlaczki od niego zobaczysz sam jak wejdziesz pod auto a korektor siły hamowania jest na przedniej grodzi kabiny ponizej pompy hamulcowej tak bardziej na srodku wychodza w niej przewody napewno znajdziesz zamontowana jest w pionie

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
            pompa paliwowa jest w baku umieszczona ale przewod sztywny nie idzie az tak daleko na dole przy baku sa zlaczki od niego zobaczysz sam jak wejdziesz pod auto a korektor siły hamowania jest na przedniej grodzi kabiny ponizej pompy hamulcowej tak bardziej na srodku wychodza w niej przewody napewno znajdziesz zamontowana jest w pionie
            dzięki wielkie
            a ja cały czas myślałem, że korektor będzie gdzieś z tyłu auta... xD

Comment

Była niezła zabawa przy wymianie przewodów. Ogólnie zeszło 6 godzin w warsztacie i jeszcze dwie pod domem. Co ciekawe, przewody paliwowe były w gorszym stanie niż hamulcowe, a przecież pracują na niższym ciśnieniu. Wystarczyło, że ruszyłem paliwowe i szlag je trafił, momentalnie zaczęły lać, a najgorsze było w tym wszystkim to, że jak już wszystko poskładałem i dojechałem do siebie, okazało się, że przewód paliwowy ma malutką dziurkę (dosłownie jak od szpilki) 3 cm za miejscem, gdzie kończyło się połączenie tekelena z przewodem z baku, skutkiem czego musiałem demontować bak pełen Pb (jeżdżę na LPG i Pb pali mi malutkie ilości) i uciąć przewód te kilka centymetrów wcześniej...

Każdemu, kto będzie chciał sam to robić życzę duuużo cierpliwości i spokoju oraz sporo czasu

Comment

Working...
              X