Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tarcze kotwiczne do bębnów 5d 1998

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tarcze kotwiczne do bębnów 5d 1998

Witajcie

Tomek ze Świnoujścia. Honda od 3 lat. Bez większych problemów jak dotychczas.

Tymczasem....

Mam poważnie skorodowane tarcze kotwiczne/nośne w hamulcach bębnowych z tyłu. Chciałem wymienić. Nie ma tego na rynku, nawet w ASO. Pozostaje akcja szrot. Czy są jakieś różnice w rozmiarze takowych tarcz w tej generacji?
    Mam raczej kiepskie doświadczenie w grzebaniu w hamulcach. Doradźcie szukać tylko tarcz czy też brać cały wahacz?

pozdrawiam tomtom

Pozdrawiamy.
    Dalsza współpraca lepiej się ułoży po zapoznaniu Się przez Ciebie z Regulaminem.
    Pzdr.
    Last edited by tomtom; 04-06-2013, 23:01.

Nie spotkałem się żeby ktoś sprzedawał same tarcze kotwiczne, musisz kupić z całym wahaczem. A jak już kupować z wahaczem to lepiej kupić od razu zestaw z tarczami.
    - Stuk! Puk!
    - Kto tam?
    - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Czy szukając wahacza trzeba pilnować czy jest ABS, czy to w sumie nie gra roli?

pzdrwm

Comment

różnica jest w piaście

Comment

Witam,

Sprawa ogarnięta. Zakupione zostały części używane, było z czego wybierać. Jedna tarcza kotwiczna luzem a druga strona zakupiona z wahaczem.

Przy demontażu zerwano jedną śrubę od cylinderka, w zamian wstawiono używany cylinderek, który był razem z wahaczem.

Pech chciał (dla mechanika), że kilka dni później auto było na przeglądzie. Różnica w hamowaniu na tylnej osi miedzy P i L kołem jakieś 60-70% -> niesprawny cylinderek. Po obejrzeniu oddanych resztek części, znalazłem swój cylinderek z zerwaną śrubą.

Zakup cylinderka nowego i powrót do mechanika.

Mechanik: "Jakby Pan powiedział, że na przegląd Pan jedziesz to było by zrobione jak trzeba"

Dodam, że mechanik ze Świnoujścia z renomą.

Wniosek: jak oddajesz auto do mechanika, patrz na ręce.

Dużo się nauczyłem po drodze. Dziś po uzupełnieniu kilku narzędzi taka naprawę sam był zrobił.

Dzięki wszystkim za okazaną pomoc i pozdrawiam
          tomtom

Comment

Working...
          X