Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tył hamuje jako pierwszy ? Jaka przyczyna ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tył hamuje jako pierwszy ? Jaka przyczyna ?

Witam
    Mam problem w swojej hondzie( VI gen. 1.4) związany z hamulcami. Podczas jazdy przy hamowaniu tył łapie jako pierwszy. W trakcie zimy jest to uciążliwe. Przy każdym delikatnym dotknięciu pedału hamulca tył blokuje raptownie. (Tak jak zaciagnięty ręczny). Przednie koła zablokuja sie dopiero gdy wcisne bardzo mocno pedał hamulca.

Może być osłabiona sprężyna sekcji hamulca przedniego w pompie hamulcowej
    ビートル ジョン

Comment

Jednym słowem mówiąc tą stara pompe trzeba by wymienić na nową ?

Comment

raczej tak poszukac dobrą używke i zamontować

Comment

Pompe wymieniłem na inną i objaw dalej jest ten sam. Czyli tył hamuje jako pierwszy.

Comment

to ja się wtrącę ale z innym pytaniem.. jak można podciągnąć tylne hamulce ?? żeby łapały troszeczkę mocniej

Comment

Wymień tylne szczęki na nowe. Może po prostu są już zużyte.

Pompe wymieniłem na inną i objaw dalej jest ten sam. Czyli tył hamuje jako pierwszy.
              Last edited by pain; 18-02-2012, 21:18.

Comment

Kolego a jak z Twoim przodem? Wszystko tam dobrze? Pojedz do diagnosty poproś o sprawdzenie siły hamowania.
                - Stuk! Puk!
                - Kto tam?
                - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Z przodu tarcze i klocki hamulcowe są nowe. Z tyłu szczęki również.

Comment

A odpowietrzone hamulce? Trochę nie tak żeby tył wcześniej od przodu hamował. Jak jesteś pewien że pompa (ta wymieniona) sprawna to tylko przewody hamulcowe albo coś zchrzanione przy wymianie klocków z przodu. Chociaż co tam można źle zrobić to nie wiem. Może klocki z przodu w jarzmach ciężko chodzą i dla tego późno zaczynają hamować. Z drugiej strony jak by ciężko chodziły to by nie odbijały też.
                    A pompę hamulcową da się podłączyć zamieniając obwody przód/tył? Może to było od początku źle zmontowane.

Comment

Working...
                    X