Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zacisk lewy tylni - skrzypienie przy ruszaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zacisk lewy tylni - skrzypienie przy ruszaniu

Witam

Mam Civica 5d 1999r D14Z4 wersja MB nadwozia. Tylny lewy zacisk hamulca ręcznego ociera przy ruszaniu (zacisk nie odbija przy zwalnianiu ręcznego). Szukam w sieci takiego zacisku ale znalazłem tylko do wersji EJ nadwozia. Czy będzie pasował? A może wiecie gdzie można coś takiego tanio kupić? Bo w Olsztynie nigdzie nie mają...

pozdrawiam

Po co kupywać cały zacisk... rozbierz go i zobacz czy nie ma wżerów na cylinderku tudzież gładzi zacisku... cylinderek możesz spolerować tak jak i gładź papierem wodnym... a choćby nawet to jeśli już taniej wyjdzie kupno samego cylinderka... a nie wiadomo czy jak kupisz to nie bedzie w podobnym stanie no chyba że nówkę kupisz...

Comment

Baster, jeśli już to wymienia tłoczek a nie cylinderek a w tym przypadku to raczej nie jest wina nieodbijającego tłoczka a mechanizmu hamulca ręcznego na zacisku.

gromito, zadzwoń i popytaj u naszych zaprzyjaźnionych sprzedawców, często mają takie zaciski, używane ale dobre.

dodatkowo sprawdziłbym jeszcze linkę od ręcznego, często się zacierają.
      Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

a w tym przypadku to raczej nie jest wina nieodbijającego tłoczka a mechanizmu hamulca ręcznego na zacisku.
        Tak mi właśnie mechanik powiedział więc jest duża szansa, że to właśnie to. Powiedział też, że linka jest ok. Dzięki za radę, podzwonię. A co z odpowiedzią na moje pierwsze pytanie, czy zacisk z EJ będzie pasował do MB?

Comment

Wybacz Tomo1 fakt masz racje

Comment

Working...
          X