Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

diagnostyka abs. czy mozna samemu zrobic czy trzeba komputer??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• diagnostyka abs. czy mozna samemu zrobic czy trzeba komputer??

witam. po SWAPIE z bębnow na tarcze zaczą mi swiecic ABS. mysle ze moze byc ktorys czujnik walniety. czy mozna samemu zdiagnozowac ktory to czujnik?? czy trzeba pod kompa podpinac?? pod kierownica mam 2 złącza diagnostyczne. jedno 2-pinowe a drugie 3-pinowe. oba w kolorze niebieskim. to 2-pinowe jest od kompa ale na kompie nie pokazuje mi błędu abs

Civic coupe EJ6 1998r.

Samodiagnostyka jest opisana tu https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=13068
    ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
      Samodiagnostyka jest opisana tu https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=13068
      baca997 nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:

Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,

Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,

Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,

Comment

Zamieszczone przez baca997 Zobacz posta
        baca997 nie masz dostępu do tej strony. ,
        Do manuali maja dostęp tylko klubowicze i administracja forum, BJ trochę się zagalopował

Comment

Zamieszczone przez baca997 Zobacz posta
          mam 2 złącza diagnostyczne. jedno 2-pinowe a drugie 3-pinowe. oba w kolorze niebieskim. to 2-pinowe jest od kompa ale na kompie nie pokazuje mi błędu abs
          Civic coupe EJ6 1998r.
          do czytania błędów ABSu chyba jest potrzebny odpowiedni interfejs diagnostyczny.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

U ciebie procedura jest taka sama:
            Samodiagnostyka ABS, kody usterek ABS, diagram rozwiązywania problemów.
            Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
            Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

U siebie mam wtyki 2 i 5-pinową. Sprawdzałem walnięty czujnik w tyce 5-pinowej i pokazało prawidłowo. Czujnik wymieniony i działa. Na stronie www.elektroda.pl masz procedurę odczytywania i kasowania błędów oraz numery tych błędów.

Dokładny adres to: www.elektroda.pl/rtvforum/topic1502307.html
              Last edited by Sebulerbin; 03-07-2011, 11:27. Powód: używami opcji EDYTUJ POST zamiast pisać jeden pod drugim

Comment

u mnie jest tylko zwora 2 i 3 pinowa. 2 pinowa pokazuje tylko kod 20 a do 3 pinowej nie wiem jak sie zabrac bo nigdzie nie ma opisów a czy w civicu EJ6 jest OBD II??

Comment

Working...
                X