Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie hamulce na tył?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakie hamulce na tył?

Zamierzam zmienić szczęki ponieważ przy delikatnym naciskaniu hamulca coś piszczy w bębnach tak samo jest przy zwalnianiu hamulca ręcznego.
    Szperając na allegro znalazłem coś takiego https://moto.allegro.pl/szczeki-civi...597126296.html ale nie wiem czy warto za nie dać tą cenę. Proszę o podpowiedź i jeżeli to możliwe o podesłanie jakichś innych szczęk.

kolego tu masz link do strony intercarsu ze szczekami do civica bo masz wersje 5d widze
    Sklep motoryzacyjny Inter Cars ➤ największy sprzedawca części samochodowych oraz opon. W ofercie posiadamy ponad 2 mln części! Sprawdź naszą ofertę!

a wez odkrec tylnie koła sciagnij bebny zobacz ile masz szczek minimalna grubosc to 2mm ta przednia szybciej sie wyciera wiec na niej sie skup wtedy napisz w jakim sa stanie jak cos to napewno cos z tej stronki wybierzesz

Comment

powiem Ci tak to skrzypienie to nie ze zużycia szczęk tylko obudowa szczęki trze ci o inny metal, (tak przynajmniej było u mnie), zdjąłem koło przysłuchałem się gdzie dokładnie piszczy, potem zdjąłem bęben, trochę smaru miedziowego w spray-u (tylko trzeba uważać żeby bębna i szczęk nie pobrudzić), potem zakładamy bęben, parę razy hamulcem i problem z głowy, ale jeśli rzeczywiście masz zjechane szczęki to przepraszam za wtrącanie
      a i dobra rada nie radzę naciskać hamulca bez założonych bębnów

Comment

Working...
      X