Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzypi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• skrzypi

przy hamowaniu słychać pisk - naciskam hamulec, piszczy, puszczam, jest ok pewnie coś się zużyło... waszym zdaniem - klocki, tarcze, czy tarcze i klocki?

piszczy przy hamowaniu czy jak stoisz i wciskasz to też piszczy???

Comment

Pewnie klocki domagają się wymiany

Comment

piszczy przy hamowaniu... w innych furach jak klocki potrzebowały wymiany, to nie tyle piszczały, co "waliły", to moja pierwsza honda, więc pytanie - czy takie piszczenie to klocki?

Comment

Ja dołączę się do pytania, jakiś czas temu wymieniałem klocki i tarcze na ATE, już dawno minął czas ich "układania się" hamowałem bardzo delikatnie, także na pewno się źle nie ułożyły ani krzywo nie wytarły, ale często przy lekkim hamowaniu, taki muśnięciu hamulca piszczą, jak hamuje mocno to nic nie piszczy, dlaczego tak się dzieję??
          Mój szarak

Comment

moim skromnym zdaniem to wina klocków

Comment

u mnie piszczały z tyłu szczęki, ale to łatwo sprawdzić: jak stoisz i naciskasz to powinno piszczeć, jak zaciągniesz ręczny i naciskasz i nie piszczy to znaczy że szczęki, u mnie po prostu w pewnym miejscu metalowa część szczęk tarła o część bębna wystarczyło przesmarować w danym miejscu np. smarem miedziowym i teraz jest ok, tylko trzeba uważać żeby nie pobrudzić szczęk tak to piszczenie wyglądało u mnie może ktoś z was ma ten sam problem

Comment

zakładając że to kocki - jakie polecacie kupić?

Comment

Jak klocki się wytrą w dużym stopniu to mała blaszka na klockach zaczyna trzeć o tarcze to sygnał aby wymienić klocki, jak się nie jest pewnym można sprawdzić ile okładziny zostało. Klocki firmy Trw są bardzo dobre według mnie.

Comment

a ja tam wole ATE

Comment

Ja mam ATE ale mi piszczą mimo że są nowe..kieedyś jak będę wymieniał spróbuje innej firmy, TRW dla niektórych są za miękkie.
                      Mój szarak

Comment

Working...
                      X