Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana tarcz i klockow hamolcowych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana tarcz i klockow hamolcowych

witam mam hc 14 i 3d. załozylem nowe tarcze brembo i klocki ferodo, czy to normalne na poczatku ze dobrze mi nie hamuje? czuje tak jakby były troche zapowietrzone ale nie powinny byc bo przewodow nie wyciagałem. czy u was po wymianie odrazu hamował tak jak na starych tarczach?

Hamulce musza sie dotrzeć więc to normalne jesli wszystko prawidłowo poskładales. Przez jakiś czas nie pałuj ich....

Comment

to całkiem normlany objaw po wymienaie tarcz i klocków przez ok 200km nie hamuj ostro żeby klocek sie ułożyl do nowej tarczy

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
        to całkiem normlany objaw po wymienaie tarcz i klocków przez ok 200km nie hamuj ostro żeby klocek sie ułożyl do nowej tarczy
        teraz jak przyhamuje pedał idzie mi nizej jak na starych tarczach, czy to wroci do normy? jak na cisne pedał to słychac troche powietrze, a le nie wchodzi do samej podłogi

Comment

Ja bym profilaktycznie odpowietrzył układ.
          Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

mysle ze nie ma co plyn sie nie wylał, jest tyle co było. sprobuje pojezdzic pare dni i zobacze

Comment

Teraz nigdzie płyn się nie wylał ale skąd wiesz że wcześniej też nie, pisałeś że wpadający głęboko pedał hamulca miałeś już wcześniej, więc może przypowietrzony układ masz od dawna.
              Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

nie n ie nie zle mnie zrozumiałes. po wymianie tarcz tylko tak jest. powiem tak samochod mi hamuje ale nie tak jak przed wymiana . pedał wchodzi ze dwa centymetry nizej jak przed wymiana. zrobi etak ; pojezdze jeszcze z tydzien i dam znac, jak bedzie dalej kicha to sprobuje odpowietrzyc

Comment

Working...
                X