Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak jeździć po wymianie tarcz, klocków i szczęk

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak jeździć po wymianie tarcz, klocków i szczęk

Cześć, mam pytanie..
    Jak w tytule
    Ile czasu mam jeździć bez hamowania prawie?Chodzi o to że po wymianie trzeba delikatnie hamować, i co to znaczy delikatnie. I czy to normalne że po wymianie tych części hamuje słabo jakoś??Czym to jest spowodowane?
    Mój szarak

Klocki po prostu musza sie ulozyc, a dokladnie ich powierzchnia stykania sie z tarcza. Przejedziesz kilkadziesiat kilometrow bez ostrego hamowania i bedzie dobrze.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

To prawda że przy wymianie szczek trzeba przetoczyć bębny..mechanik powiedział mi ze przetoczył żeby powierzchnia się właśnie lepiej stykała.
      Mój szarak

Comment

Kto Ci takich głupot naopodiadał kolego??? Nietrzeba toczyć Wkladasz nowe szczęki i przez kilka km traktujesz je ulgowo

Comment

Zamieszczone przez Barti82 Zobacz posta
          To prawda że przy wymianie szczek trzeba przetoczyć bębny..mechanik powiedział mi ze przetoczył żeby powierzchnia się właśnie lepiej stykała.
          trzeba.... to nie jest koniecznosc, chodzi tu o rant ktory tworzy sie dookoła tarczy lub tez inne nierownosci na niej, jak jest duzy rant to ma negatywny wplyw na klocki hamulcowe.

jak pojezdzisz troche to tak czy inaczej sie wszystko ulozy i zacznie hamowac normalnie. tylko na poczatku delikatnie hamowac ;p
          sedan 89r ED3 USDM http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=25716

Comment

Zaleca się toczenie, jeśli bębny maja nierówną powierzchnie... Jak zalozysz nowe szczeki na nierowny bęben to szczeki sie szybko zniszcza
            Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Czyli dobrze że przetoczył..założę się że były mocno nierówne..ok, dzięki za odpowiedzi..hamulce dotarte, wyraźnie ostrzej hamuje się teraz :-)
              Mój szarak

Comment

Working...
              X