Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Na dwójce na niskich obrotach ok 800-1000 szarpie przez moment

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Na dwójce na niskich obrotach ok 800-1000 szarpie przez moment

Witajcie, przepraszam za nieudolne opisanie problemu, ale najlepiej to jest coś zobaczyć i poczuć na własnej skórze, ale spróbuje
    Może ktoś z was spotkał się w swoim samochodzie z podobnym problemem, przy ruszaniu na drugim, wrzucając drugi bieg na niskich obrotach tak ok 800 do tysiąca, szarpie przez moment, wejdzie na wyższe obroty jest już normalnie, na innych biegach nie ma tego problemu, wiecie może co może być przyczyną? To taki objaw jak czasem są przewody do wymiany lub świece, ale to nie dzieję się tylko na jednym biegu i tylko w określonym przedziale obrotów..a u mnie właśnie tak jest, bardzo proszę o porady sugestie, lub gotowe rozwiązanie (to do forumowych jasnowidzów :-) ]
    Mój szarak

może zaktualizuje problem, wystarczyło przeczyścić styki w kopułce, zebrał się spory nalot..po przeczyszczeniu problemu nie ma.
    Mój szarak

Comment

Zamieszczone przez Barti82 Zobacz posta
      może zaktualizuje problem, wystarczyło przeczyścić styki w kopułce, zebrał się spory nalot..po przeczyszczeniu problemu nie ma.
      Takiemu to dobrze wyczyścił styki w kopułce i wszystko mu hula jak należy Gratuluje Barti zdiagnozowania problemu. Ja już nie mam pomysłu co może być przyczyną, a mam podobny problem. Co zrobiłem

- wymieniona kopułka i palec (stan był delikatnie mówiąc nieciekawy)
      - wymienione filtry - powietrza, gazu, paliwa
      - wymieniony czujnik map sensor (był błąd)
      - wyczyszczona i wymieniona przepustnica wraz z krokowym (złożone do kupy na nowej uszczelce)
      - ustawiony zapłon lampą
      - wyregulowane zawory
      - sprawdzone poduchy silnika/skrzyni (podobno są w porządku)

Ale raczej będę walczył dalej.

Comment

Masz takie same objawy i nie pomogła wymiana kopułki i palca? objawy czyli, szarpanie, nie przyspiesza na niższych obrotach a po chwili jest ok, po wejściu na wyższe obroty? to niestety następne co może być tego przyczyną to cewka, ale pewny nie jestem, nie miałem jeszcze z tym problemu. Cieszę się że za moim problemem stały brudne styki w kopułce tylko

Zamieszczone przez arturo13 Zobacz posta
        Takiemu to dobrze wyczyścił styki w kopułce i wszystko mu hula jak należy Gratuluje Barti zdiagnozowania problemu. Ja już nie mam pomysłu co może być przyczyną, a mam podobny problem. Co zrobiłem

- wymieniona kopułka i palec (stan był delikatnie mówiąc nieciekawy)
        - wymienione filtry - powietrza, gazu, paliwa
        - wymieniony czujnik map sensor (był błąd)
        - wyczyszczona i wymieniona przepustnica wraz z krokowym (złożone do kupy na nowej uszczelce)
        - ustawiony zapłon lampą
        - wyregulowane zawory
        - sprawdzone poduchy silnika/skrzyni (podobno są w porządku)

Ale raczej będę walczył dalej.
        Last edited by Barti82; 23-03-2015, 20:40.
        Mój szarak

Comment

Barti zgadza się, Twoje objawy praktycznie można podpiąć pod moją Hanie. Cewka mówisz, warto sprawdzić

Comment

Zamieszczone przez arturo13 Zobacz posta
            Barti zgadza się, Twoje objawy praktycznie można podpiąć pod moją Hanie. Cewka mówisz, warto sprawdzić

może nawet coś z aparatem zapłonowym, warto sprawdzić chociażby żeby to wykluczyć
            Mój szarak

Comment

Working...
            X