Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DUŻE Spalanie silnik 1.4 (90KM)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Mi spala po mieście ok 7,5 l
    Rocznik 99 5d D14Z4 1,4 is

Comment

no własnie a dzis widzialem sie z moim kuzynem mechanikiem i powiedział mi ze spalanie 10.5 w zimie to normaka bodłuzej chodzi ssanie i dlatego ciagnie wiecej benzyny ale w lecie ja mam to samo wiec to nie chodzi o pore roku hmmm ja juz sam nie wiem pomocy!!!

Comment

Ja mam z 97r i w lecie w trasie 5 osób i bagaz z klima wychodziło srednio 6.3l. A teraz w zimie jak narazie doszło do 7.3l. Ale jezdze w miare spokojnie do 3 tysięcy obr czasami do końca. Ogolnie to całkiem dobre spalanie.

Comment

ja tez tak chce miec pojade chyba na kompa i zobacze co z moja hania jest ne tak ze tak duzo pali :/

Comment

Ja też nie wiem co jest, dziś jechałem w trasie 200km, prędkość duża(obroty około 4tys), a spalił coś powyżej 5l/100km. W mieście natomiast pali mi około 10l/100km:/. Nie wiem jak latem bo późną jesienią ją kupiłem...

Comment

A ja właśnie ostatnimi czasy jeździłem sobie Eko i dzisiaj zatankowałem i miła niespodzianka... 8,2l/100km (dodam że przeważnie krótkie odcinki ok 3-4km po mieście, na trasę nie wyjeżdżałem w ogóle) jak na te warunki eksploatacji to całkiem przyjemnie

Comment

Zamieszczone przez Nuke Zobacz posta
                Ja też nie wiem co jest, dziś jechałem w trasie 200km, prędkość duża(obroty około 4tys), a spalił coś powyżej 5l/100km. W mieście natomiast pali mi około 10l/100km:/. Nie wiem jak latem bo późną jesienią ją kupiłem...
                Przecież wiadomą rzeczą jest to, że w mieście auto spali więcej (światła, korki etc.) i to dużo, dużo więcej. Ja w swojej hondzie na trasie (pełny bak za 130 zł) zrobiłem niecałe 600km, po mieście nie potrawie stwierdzić ale z pewnością pali około 10 litrów.

Comment

to ilo litrowy masz ten bak :>?? ja wlalem za 90 zl i zrobilem 401 km i wskazowka byla przed połowa tak ze wiec musial bym jeszcze ze 130 zl zalac hmmm

Comment

Zamieszczone przez mazi880709 Zobacz posta
                    to ilo litrowy masz ten bak :>?? ja wlalem za 90 zl i zrobilem 401 km i wskazowka byla przed połowa tak ze wiec musial bym jeszcze ze 130 zl zalac hmmm
                    Powiem Ci dokładnie w niedziele ile mi wchodzi litrów :-D ale wiem, że za 130-140 zł wchodzi mi baczysko

Comment

to albo maCie zaje... tania benzyne albo masz mały bak ja cos okolo 200 zl musze zalac do pelna

Comment

Wiesz, ja mam 3D 96' możliwe że wchodzi tam mniej benzyny, musiał by się wypowiedzieć znawca

Comment

Mnie ostatnio wlało się za równe 120zł, po 3zł/litr. Prosty rachunek - 40 litrów w baku Jak ze spalaniem, jeszcze nie wiem. Po otrzymaniu jakichś wyników dam znać Dodam, że nie tankowałem na zupełnie pusty bak, coś tam jeszcze w nim było.
                          VI gen., 5d, '98, D14A8

http://www.honda-civic.pl/showthread...=puchatkow%F3z

Comment

To odrazu pochwal sie gdzie tak tanio kupujesz paliwo

Comment

ja tankowalem po 3.45 ostatnio zatankowalem za 90 zl i mialem niecale pol baku ale tankowalem zaraz po tym jak zaczela mi swiecic kontrlka od rezerwy niedlugo zatankuej do pełna i wam powiem ile mi wchodzi tym razem zatankuje 98 a nie 95 :P zobaczymy co za roznica jest:P

Comment

Hm, znalazłem takie informacje :

"Pojemność baku: 45 litrów
                                Średnie zużycie paliwa: 6.8 litrów na 100 kilometrów"

To w takim szybkim rachunku pi razy oko wyszło na to że kolo 150 zł pełen bak, więc pewnie jakieś resztki miałem w baku, w niedziele sprawdzę to dokładnie

Comment

Working...
                                X