Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

17" do civic POMOCY :) VI gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 17" do civic POMOCY :) VI gen

na wstępie witam serdecznie wszystkich użytkowników forum..

Mam ogromną prośbę jestem szczęśliwym posiadaczem hondy civic z 97 roku 3d japonka, dostałem felgi 17 i mam zamiar je do niej wsadzić..czy ktoś z was może mi powiedzieć jakie opony kupić najlepiej ja myślałem o 205/40/17 dodam ze zawieszenie mam seryjne.. czy trzeba klepać błotniki, czy nie będzie tarło o wahacz itp.

dziękuje i pozdrawiam
    Michał
    Last edited by pain; 25-10-2010, 13:28.

17" spore... jazda z takimi felami chyba nie będzie należeć do najprzyjemniejszych... ale to moje zdanie:P

Comment

Najlepiej wsadzić takie aby nie przekłamywały licznika, oryginalnie w tym civic chyba były montwoane felgi 13 na profilu 70 nie pamietam za dobrze na dzwiach jest wlepka jak by co https://www.v10.pl/narzedzia/Kalkula...,opon,204.html tu masz kalkulator.
      P.S takie felgi to chyba jednak za duże na te auto bedzię ci się troche gorzej zbierała 15 to już max według mojej opinii.

Comment

dzięki za kalkulator.. wydaje mi się ze w serii jest 14 ale sam już nie wiem..co do komfortu jazdy to jestem tego świadomy ale i tak chce je wsadzić..za wszelkie wskazówki będę zobowiązany..

Comment

witam !!
          ja mam 17 w swojej hondzie i praktycznie takie same opony jak chcesz założyć, wygląda to naprawdę fajnie i ogólnie wiadomo na naszych drogach czasami zdarza się, że opona trze o nadkole ale wystarczy wtedy zwolnić i dać innym ludziom spokojnie popatrzeć jak pięknie auto się prezentuje

Comment

dzięki za odpowiedz..

bardzo mi pasuje twoja opinia wiadomo, że komfort jest sprawa drugorzędna a wygląda fajnie.. co lepsze nie zapłaciłem nawet 1zł za nie bo to prezent od kolegi jedyne co muszę to kupić opony i tu mam pytanie czy Ty masz 205/40/17 i czy nie trzeba nic przerabiać tj. błotniki czy więcej pali czy licznik przekłamuje.. będę wdzięczny za wszystkie opinie i pomoc

Pozdrawiam

Comment

tak właściwie to kupiłem "gotowca" poprzedni właściciel takie coś wpakował.
              z przodu nie zauważyłem żadnych przeróbek, niewiem jak z tyłem, ale wygląda to jakby też tam nie było nic zrobione.
              co do spalania wiadomo napewno będzie troszkę więcej. nie jestem w stanie odpowiedzieć Tobie ile, mogę powiedzieć ile wynosi spalanie w moim aucie i chyba będziesz musiał sam sobie zrobić porównanie. jak narazie (a mam auto od tygodnia) przejechałem prawie 400 km 70% miasto jazda dość spokojna w granicach 7-8 l. a czy licznik przekłamuje... hm jedyne co mogę powiedzieć to jeden pewny punkt w moim mieście -> fotoradar ;p tam każdy zwalnia do ok 50km/h i jadąc obok innych samochodów moja wskazówka też mniej więcej jest na 50km/h. dokładniej nie jestem niestety w stanie tego sprecyzować

pozdrawiam

Comment

dzięki.. no ja troszkę pytałem i prawdopodobnie tylko szpilki będę musiał zmienić bo są za krótkie.. zobaczymy jak mi się uda to wkleję fotki i opisze całość..

jeśli jeszcze ktoś wie coś na temat wsadzania 17 do civic to proszę napiszcie..

pozdro

Comment

Witam ja posiadam felgi 17 a dokładnie 205/40/17 mam honde o 3 lat i raczej nic w zawieszeniu nie było robione jedynie co to
                  założone są gumy usztywniające żeby nie obcierało nadkole.To jest maksymalny rozmiar
                  moim zdaniemNa dziurach wiadomo pelna uwaga!!Troche rzuca oponki tez nie tanie ale zawsze mozna kupic jakies dobre uzywki)Jesli chodzi
                  o spalanie jest większe nie da sie ukryć Kiedy przekładam
                  na zimowe kolka jest dużo lepiej ale wiadomo coś za coś
                  Pozdrawiam.

Comment

Working...
                  X