Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy 195/50 pasują na 195/60 ? VI gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy 195/50 pasują na 195/60 ? VI gen

Tak jak w temacie, po kupnie auta zauważyłem że zimówki mam założone 195/60, a letnie mają rozmiar 195/50 i czy są one zamienne? Bo idzie ocieplenie i nie długo trzeba wymienić opony i muszę wiedzieć jak z kasą rozporządzać bo opony tanie nie są
    Last edited by pain; 25-10-2010, 13:29.

50 i 60 to jest profil opony (wysokość) Będą pasować na 100% możesz spokojnie zamienić

Comment

jak oba rozmiary masz na felge 15 " to bedzie pasowało

Comment

Dzięki za szybką odpowiedź chciałem sie upewnić bo opony by mnie klepnęły po kieszeni i tak jeszcze muszę jak się ociepli zwalczyć wodę z bagażnika.
        Acha i czy będzie jakaś różnica w prowadzeniu miedzy 60 a 50, które powinny lepiej trzymać?

Comment

50 są super. Będzie idealnie i w prowadzeniu i komforcie

Comment

W prowadzeniu raczej roznicy nie bedzie, bo szerokosc opon jest taka sama.
            Na tych grubszych (60) jest moze nieco wiekszy komfort jazdy, ale tak naprawde nie odczuwalny.
            A jesli masz dylemat ktore wybrac to wyjdz od rozmiaru dedykowanego do Twojego auta (znajdziesz to na forum badz tabliczce znamionowej) i korzystajac z tabeli zamiennikow (rowniez dostepnej na forum) wybierz takie opony ktore jak najmniej odbiegaja srednica od dedykowanych - zebys nie mial zbyt duzych przeklaman na liczniku.
            LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
            sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

mam podobne pytanie tylko chodzi o szerokość opony, obecnie mam 185/55/15 czy pasowała by opona 195/50/15 czy trzeba kupić szerszą felge?

Comment

Witam Cie david123 wiec powiadam Ci smialo mozesz wsadzic 195/50 to jest tak zwany zamiennik tej 185/55

Comment

dzięki za info, bo planuje zrobić glebe i nie chciałbym żeby opona tarła o nadkole a na 50 opona bedzie ciut mniejsza i będzie lepiej wyglądać

Comment

Working...
                  X