Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

alufelgi, osłony na śruby - problem VI gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• alufelgi, osłony na śruby - problem VI gen

Witam. Ok 1,5 miesiąca temu zakupiłem Hondę + oponki letnie na alufelgach. Dziś zacząłem je przeglądać, założyłem na jedną z alufelg plastikową osłonkę na śruby i teraz nie mam pojęcia jak ją zdjąć W miejscu gdzie jest otwór próbowałem wsadzać śrubokręt i nieco podwadzić, lecz boję się ułamać owego plastiku wiec nie robiłem tego zbyt mocno. Efektu nie uzyskałem.
    Proszę o poradę w tej, jak mi się wydaje, błahej sprawie
    Załączam zdjęcia jak to wszystko wygląda:

PS. Wiem, że są okropnie brudne, jak znajdę tylko chwilę czasu biorę się za odnowę
    Last edited by pain; 25-10-2010, 14:54.

Musisz użyć trochę siły, plastik się nie złamie, w najgorszym przypadku odkształci.
    Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Musisz podwadzać te wypustki widoczne na ostatnim zdjęciu i jednocześnie wypychać.Pewnie zrobione z plastiku ABS ale zachowaj ostrożnośc.
      ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
        Musisz podwadzać te wypustki widoczne na ostatnim zdjęciu i jednocześnie wypychać.Pewnie zrobione z plastiku ABS ale zachowaj ostrożnośc.
        Hmm, wątpię. Te wypustki są od wewnętrznej strony, czyli nie było by takiej możliwości zdjąć ich gdy będą zamontowane na piaście.

Comment

musi sie dac je zdjac z zewnątrz felgi, bo jakby sie zdejmowalo od srodka kiedy kolo jest na piaście, to by to bylo bez sensu
          dobry płaski wkrętak, wsadzasz ile sie da głęboko, i podważasz, ale nie od felgi, ale w stronę felgi. nie wiem jak ci to dokladniej opisac...

tylko trzeba uwazac na lakier na feldze, najlepiej czyms owinąć
          wsuwasz śrubokręt delikatnie odginając plastik aż do samego środka gdzie są zaczepki, one się same odkształcą i zejdą. tylko musisz odginać nie zewnętrzną część (czyli odciągając śrubokręt od felgi), ale wewnętrzną (czyli przyginać w stronę felgi)...
          kurcze chyba zaraz to narysuje

nie biore odpowiedzialnosci za brak zdolnosci manualnych i uszkodzenia

btw: to twoje zdjęcie tam w śniegu na golasa?
          Załączone pliki
          Last edited by majkelfu; 25-02-2010, 09:45.
          sigpic

Comment

Working...
          X