Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi do Civica VI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi do Civica VI

Witam...
    Jestem nowy na forum, więc prosze o wyrozumiałość.
    Zastanawiam się nad zakupem felg do swojej hondy, wiele modeli oglądałem, ale szczerze mówiąc nie wzbudziły we mnie szczególnego zainteresowania, mimo tego oferta jednego sprzedawcy szczególnie mnie zainteresowała.. Poniżej chciałbym abyście się zapoznani z ta ofertą i pomogli mi w wyborze odpowiedniego modelu felg do mojego autka...

Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

Może coś w rodzaju zestawienia ? Które Wam się najbardziej podobają, a które mnie ?

ET w standardzie to 45 czyli jeżeli Felgi maja ET 35 to są o 1 cm wysunięte na zewnątrz W jaki sposób twoim zdaniem pogarsza to właściwości jezdne auta? nie rób komuś wody z mózgu jeśli nie wiesz co piszesz...

Comment

za duży offset felg przy zabraniu kompletu pasażerów może spowodować tarcie nadkola lub błotnika sam doświadczyłem niewiedzę na kadecie więc elpilapoczytaj dobrych rad toliusza pozdrawiam

Comment

Witam
        Zgodze sie z każdym z was,ET czyli offset musi byc zachowany w granicach normy podanej przez producenta auta. Jeśli auto ma przykładowo jak Honda Civic et45 a chce się zastosować et 35 nie ma ku temu jakichkolwiek przeciwwskazań! Owszem jesli mialyby to byc alu 17'' to moznaby polemizowac na ten temat, trzeba by wziasc po uwage jeszcze parametr "J" czyli szerokosc felgi. Przy felgach 15'' zmiana z et45 na 35et i przy szerokości 6,5cala jest jak najbardziej wskazana( to tak samo jakbysmy zalozyli do et45 dystans 1cm - a chyba dystanse sa dopuszczane do uzywalnosci) A o tarciu o nadkola nie ma co nawet mówic przy 15calach. jak na moje oko to nawet bedzie ciekawsze rozwiazanie niz zalozenie felg z et45 (delikatnie poszezy auto). Sam mam takie felki a znam sie troche na temacie
        pozdrawiam wszystkich

Comment

To mialem na mysli co kolega wyzej, a Toliusz to typowy madrala teoretyk. Wkleja tu jakies regulki ktorych chyba za bardzo nie rozumie. O jakich dobrych radach tu mowimy.. Felge mozna zamowntowac i jest zawsze pewiem zakres tolerancji jesli chodzi o wartosc ET, tym bardziej przy 15 calowych felgach..

Comment

toliusz to w takim razie jak sprawdzic to osadzenie kól ? jak w mojej hondzie mam to sprawdzic ? bo tez mysle nad kupnem felg na wiosne z nowymi oponami felgi 15" z 185 z oponami 185/50/ 15". Pytam bo nie wiem po pierwsze jak takie cienk9ie opony wplyną na zawieszenie i nie wiem czy kola nie bedą wystawac poza linie nadwozia. Aktualnie mam felgi 14" z oponami na 175/65/14"

Comment

to w takim razie w instrukcji beda info dostuyczące offsetu w mojej hondzie? bo rozumiem ze offset to maksymalna szerokość felgi jaką mogę zalozyc w moim aucie

Comment

prosze to sie moze przydac

REGUŁA DOTYCZĄCA CIVICA 5 I 6 GENERACJI
                DLA FELG 15", 16" i 17" średnicy ZALECANA SZEROKOŚĆ FELGI WYNOSI 6,5" LUB 7"
                OFFSET:
                Dla felg szerokości 6,5" - od 38 do 50
                Dla felg szerokości 7" - od 40 do 50
                Przy takich parametrach felga nie obciera o amortyzator, zawieszenie oraz nadkole niezależnie od obniżenia.
                Rozmiary opon:
                195/50R15; 195/55R15; 205/50R15
                195/45R16; 205/45R16; 205/40R16; 215/40R16
                205/40R17

Comment

zrodlem moich danych jest wiedza ktora zdobywam od dzicinstwa(teraz mam 14 auto)poprostu lubie samochody motoryzacje ,jesli ktos cos potrzebuje to chetnie pomoge w miare swoich zdolnosci

Comment

Witam, mam Civica VI 5d 95r. Chcę kupić alufelgi 15', czy moglibyście napisać jakie powinny być parametry? Szerokość, ET i średnica otworu centralnego felgi, żeby nie dokupywać pierścieni.

Comment

powyzej masz napisane

Comment

powiem ci szczerze toliusz ze rozumiem Twoje newry na mnie za brak zrozumienia niektorych zagadnien, ale im wiecej w tym siedze i szukam po stronach internetowych o offsecie tym bardziej orientuje sie o co chodzi. myslalem ze kupno felg to pikus, ze kupie obojetne jakie i zaloze, a tu jedak okazuje sie ze to wcale ni etakie proste. juz rozumeim ze kupujac felgi musze zwrocic uwage na rozstaw srub, na offset, tak aby ET nie byla zbyt mala ani zbyt duza i na to jakiej szerokosci musze miec maksymalnie felgi. Znalazlem na stronie hondy 6 gen ze procucent w standardzie pisze ze opony 3w tym modelu powiny byc 175/65/R14 ET45 i 4x100x56. a to uz powoduje ze zaczynam sie coraz bardziej zastanawiac czy jest sens zmieniac kola na inne nuiz te ktore zaleca producent. w koncu jakis powod tych zalecen musi byc

Comment

dziekuje toliusz. milo mi ze tak myslisz. widze po prostu ile jest barier ktore trzeba pokonac aby dopasowac felgi inne i kola. i szczerze mówiac gra nie jest warta swieczki

Comment

witajcie jestem swiezak na forum ale jestem zainteresowany tematem poniewaz mam honde civic 1.5 16v 95' 101km coupe i mam alu 16' z oponami 195/50 Czy wszystko jest ok??? co to jest to ET????

Comment

ET- jest to tak zwany offset lub osadzenie, mierzony w mm informuje o odleglosci plaszczyzny symetrii kola od plaszczyzny montazowej.
                              ja y siebie mam zalozone 14*185*60 i jest w sam raz ,zreszta wiele nie potrzebuje,jesli zmienie to na takie jak masz ty

Comment

Working...
                              X