Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

noszenie na koleinach VI gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• noszenie na koleinach VI gen

Witam wszystkich problem mam następujący, strasznie nosi na boki moją honde na koleinach i nie wiem czy to przez szerokie opony mam założone 195/50/15 czy to coś innego czy ktoś mógłby mi coś doradzić ?
    Last edited by pain; 25-10-2010, 16:42.

koleiny zapewne bo mam takie same...no i mozna by sie pofatygowac o zrobienie zbieznosci kol....ale to w 80% przypadków masz krzywo kierownice..koszt od 60-100zł

Comment

ale to na wodzie w koleinach czy po prostu w koleinach ?? ale zbierzność trzeba sprawdzić a jakie masz oponki znaczy marka i rodzaj ??
      VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
      powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
      Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

Ja mam podobnie. Kwestia niskiego zawieszenia, szerokich opon i małych luzow na układzie kierowniczym. To nie ma nic wspolnego z krzywą kierownicą. Zbieznosc tylko troche niweluje problem. Natomiast nie jestem do konca pewien czy moze nie jest to tez wina moze słabiej działającego wspomagania. Na przyklad zapowietrzony układ wspomagania lub problem z pompą. Mechanik mowi ze to normalne w podanej przeze mnie konfiguracji. Czyli nisko, szeroko i luzno.
        sigpic

Comment

mi się wydaje że tylko tyłem mi nosi ,mam sportowe sztywne zawieszenie może to przez to albo tuleje z tyłu są bybite?

na wodzie to to w ogóle masakra ale to wina opon bo troszkę już je zdarłem

na wiosnę planuję założyć oponki 205/50/15 jak myślicie niezaszerokie do takiej hondy 3d?

Edytuj swój ostatni post jeśli jest on ostatni w temacie!!!!!!!!!!!
          Last edited by R19K10S; 11-11-2009, 19:44.

Comment

ja mam takie zimówki nie narzekam
            VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
            powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
            Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

Witam! ja miałem podobny problem,pojechałem na diagnostykę i wyszło że to wina tulei tylnego wahacza przednia wzdłużna tzw "cukierki" koszt około 70zl sztuka wymiana za free sam to zrobiłem, ale auto stało 3 dni i musisz wydzierac całe wahacze,odpinac hamulce itp. W sumie diagnostykę masz za free w ciągu roku w "swojej stacji kontroli pojazdów", więc warto sprawdzic co się dzieje naprawdę z zawieszeniem.Ja mam opony 16/50/195 i sportowe zawieszenie Koni i nie żałuję tej wymiany. Pozdrawiam!

Comment

Najprawdopodobniej winne temu są szerokie opony. Wracałem kolegi EG na oponach 195/50/15 i auto w niektórych koleinach zachowywało się nerwowo, do szerokich opon dochodzi jeszcze niska waga auta, dosyć niskie zawieszenie - dlatego auto tak zachowuje się w koleinach.

Jeżeli byłoby coś ze zbieżnością to oprócz krzywej kierownicy, któraś z opon inaczej by się zużywała.

Comment

Jest tak jak napisał anal tzn czym szersza guma tym gorzej autko zachowuje się na koleinach ale plusy są takie że lepiej się trzyma na zakrętach.

Comment

pudzian - alarmy inny wątek :P
                    a ja założyłem zimówki, i powiem wam, że na miękkich gumach na wyższym bieżniku naprawdę niebo a ziemia nawet w takim samym zawieszeniu! na twardych gumach lenich nosi w koleinach, a na zimówkach jak ręką odjął!!! czyściutko, równiutko i dużo bardziej miękko!
                    nadmienię tylko, że moje letnie i zimowe to taki sam profil: 195/50R15
                    sigpic

Comment

Working...
                    X