Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi do VI gen. 5d !! Ocena

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi do VI gen. 5d !! Ocena

Witam
    widzial ktos moze na necie fotki hani VI gen 5d z takimi felgami :

jesli tak mozna prosic o link!!! oraz ocene ktory kolor lepszy do zielonego koloru nadwozia (samochod w sygnaturze)

Kolejne pytanie co sadzicie o takich felgach w tym wlasnie modelu
    kazda opinia mile widziana

białe ładne pasują do każdego koloru karoseri

Comment

Jak dla mnie opcja druga bedzie ladnie pasowac. Widzialem juz kilka razy Honde z takim typem felg i bardzo jej takie pasuja

Ale dlaczego 14'? A nie 15'? Jak alu to tylko 15' na mniejszych bedzie smiesznie wygladac...

Comment

Zamieszczone przez taif1991 Zobacz posta
        Jak dla mnie opcja druga bedzie ladnie pasowac. Widzialem juz kilka razy Honde z takim typem felg i bardzo jej takie pasuja

Ale dlaczego 14'? A nie 15'? Jak alu to tylko 15' na mniejszych bedzie smiesznie wygladac...
        wlasnie i tu jest problem bo na ten sezon kupilem nowe opony barum wlasnie 14 za ktore dalem 800zl i troche szkoda mi kasy wydawac na kolejne nowe ;]
        chetnie bym kupil nawet 16 ale alu + oponki to spory wydatek a z kasa cienko

czyli mowisz ze 14 smiesznie beda wygladac .?

Comment

felga feldze niedorownuje..za taka cene nie spodziewaj sie jakosci..i zaopatrz sie w cierpliwosc w prostowaniu ich..ja bym ich nie brał!dolozyl bym pare zlotych i zakupił lepszej jakosci felgi!

Comment

Zamieszczone przez dax Zobacz posta
            felga feldze niedorownuje..za taka cene nie spodziewaj sie jakosci..i zaopatrz sie w cierpliwosc w prostowaniu ich..ja bym ich nie brał!dolozyl bym pare zlotych i zakupił lepszej jakosci felgi!
            a moglbys mi cos polecic , cos w ten desen tak do 1100zl za komplet ?

Comment

dax- Dlaczego sądzisz że te felgi są aż tak złe?

bioly21- W ten deseń felgi nic nie znajdziesz lepszego za taką kasę, szczególnie że są to nowe felgi.

Tak się składa że też mam oponki Barum, one są strasznie głośne!! Bardzo szybko się zdzierają... Na Twoim miejscu wolałbym te opony sprzedać kupić jakieś felgi 15' i do tego oponki Toyo (teraz w sezonie zimowym bardzo poszły w dół z ceną ) oponki np: 195.55.R15 bądz 195.50.R15 te dwa rozmiary są kompromisem pomiędzy wyglądem a komfortem... Zastanów się dobrze...

Comment

dax- Dlaczego sądzisz że te felgi są aż tak złe?

bioly21- W ten deseń felgi nic nie znajdziesz lepszego za taką kasę, szczególnie że są to nowe felgi.

Tak się składa że też mam oponki Barum, one są strasznie głośne!! Bardzo szybko się zdzierają... Na Twoim miejscu wolałbym te opony sprzedać kupić jakieś felgi 15' i do tego oponki Toyo (teraz w sezonie zimowym bardzo poszły w dół z ceną ) oponki np: 195.55.R15 bądz 195.50.R15 te dwa rozmiary są kompromisem pomiędzy wyglądem a komfortem... Zastanów się dobrze...
                a juz ci tlumacze..jezdziles kiedys na takich felgach?zapewne nie..a widzisz ja latałem..miesiac..do momentu kiedy nie stuknelem 10km/h w kraweznik..felga nie zgiela sie..tylko pekła..polecam troche poczytac na necie o felgach chinskich,czy tajwanskich...
                co do opon..ja polecam yokohama..a dlatego..ze toyo po za wygladem to badziewna opona.zalezy tez co sie od opony oczekuje..ale jezdzilem autem co mialo toyo t1r i szalu wcale nie robiło..jak opone brac to 195/50 juz 55 to za wysoki balon.a jak masz sportowy zawias to 50 max..powyzej na sportowym zawiasie opona powyzej 55 wys. zaczyna "pływac"

Comment

Zamieszczone przez dax Zobacz posta
                  ...do momentu kiedy nie stuknelem 10km/h w kraweznik..felga nie zgiela sie..tylko pekła..
                  to, że tobie pękła to nie znaczy że każdemu pęknie......

Podaj też przykład felg o których wspomniałeś.

A opony Toyo kosztują podobnie jak Barumy więc nie wiem czego od nich oczekujesz.

TOYO PROXES T1R kupuje się raczej dla oryginalnego wyglądu, chociaż uważam że jak za tą cenę są niezłe.

Ale za troszkę większe pieniądze można kupić TOYO PROXES CF1 - niewidziałem lepszych opon. Znajomy jeździ na nich vectrą 1.8 i to co on wyprawia na nich w zakrętach przechodzi moje możliwości. Można się porzygać od przciążeń a auto jak przyklejone. Nie twierdzę że są najlepsze na rynku bo nie sprawdzałem wszystkich ale są bdb.

Comment

Zamieszczone przez bioly21 Zobacz posta
                    a moglbys mi cos polecic , cos w ten desen tak do 1100zl za komplet ?
                    bioly21 ja radzę Tobie poszukać na allegro markowych używanych alufelg. Zobacz po ile chodzą 16':
                    https://moto.allegro.pl/18751_alumin...w=gtext&a_enum[52]=2
                    Poszperaj miesiąc, może dwa, a na pewno trafisz na okazję
                    Nie mam dowodów na to że chińskie pękają, ale z jakiegoś powodu są tańsze o 50%?
                    http://www.redcoon.pl

Comment

A tak podepnę się troszkę pod temat, nie chce zakładać specjalnie nowego...

1. Czy felga ET 37 7J 15' z opona 195.55.R15 Nic nie bedzie obcierac przy seryjnym zawieszeniu ?

2. Co sądzicie o oponach: TOYO PROXES T1R ?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz...

Comment

A tak podepnę się troszkę pod temat, nie chce zakładać specjalnie nowego...

1. Czy felga ET 37 7J 15' z opona 195.55.R15 Nic nie bedzie obcierac przy seryjnym zawieszeniu ?

2. Co sądzicie o oponach: TOYO PROXES T1R ?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz...
                        Jeśli chodzi o felgi to jest już sporo powiedziane na ten temat na forum, poczytaj/poszukaj.

Tu masz post z naszego forum, który służy mi zawszę za ściągawkę w takich sytuacjach:

"REGUŁA DOTYCZĄCA CIVICA 5 I 6 GENERACJI
                        DLA FELG 15", 16" i 17" średnicy ZALECANA SZEROKOŚĆ FELGI WYNOSI 6,5" LUB 7"
                        OFFSET:
                        Dla felg szerokości 6,5" - od 38 do 50
                        Dla felg szerokości 7" - od 40 do 50
                        Przy takich parametrach felga nie obciera o amortyzator, zawieszenie oraz nadkole niezależnie od obniżenia.
                        Rozmiary opon:
                        195/50R15; 195/55R15; 205/50R15
                        195/45R16; 205/45R16; 205/40R16; 215/40R16
                        205/40R17."

Comment

Też jestem zdania, że lepiej kupić używane felgi, ale lepszej firmy. Te z najniższej półki cenowej wyglądają dobrze, ale na naszych drogach szybko się wyeksploatują i będziesz potem się bawił w prostowanie. Szkoda nerw.

Comment

Czyli jesli moje felgi by mialy szerokosc 7" i ET 37? To nie podejda? Czyli bedzie zabardzo schowana czy wysunieta z nadkola?

Comment

Czyli jesli moje felgi by mialy szerokosc 7" i ET 37? To nie podejda? Czyli bedzie zabardzo schowana czy wysunieta z nadkola?
                              Myślę że możesz być spokojny. To są zalecane parametry, a nie max i mini
                              Generalnie jest tak, że im mniejszy offset tym felga jest bardziej wysunięta.
                              Jednostka miary tego parametru jest mm, więc moim zdaniem powinno być ok.

Comment

Working...
                              X