Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ej9 7j et37

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Et 37 jest idealne do tej budy. Oponki 195 /50/15 wygladają i sprawują się fajnie,natomiast profil 45 to moim zdaniem nieporozumienie w tym aucie.
    Nic nie będzie ocierać,ja mam -35 wyklepane chyba do -45 i et 37 nigdy nic mi nie otarło.
    I jeszcze jedno sprostowanie -obniżone czy nie obniżone,nie ma prawa ocierać nigdzie.Nawet jak włożysz z gołym amorem bez sprężyny to i tak nie ma nigdzie trzeć.Zakładcanie twardszej/wyższej sprężyny jak gdzieś wadzi to zła droga,bo kiedyś nawet taka w końcu dobije.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      Et 37 jest idealne do tej budy. Oponki 195 /50/15 wygladają i sprawują się fajnie,natomiast profil 45 to moim zdaniem nieporozumienie w tym aucie.
      Nic nie będzie ocierać,ja mam -35 wyklepane chyba do -45 i et 37 nigdy nic mi nie otarło.
      I jeszcze jedno sprostowanie -obniżone czy nie obniżone,nie ma prawa ocierać nigdzie.Nawet jak włożysz z gołym amorem bez sprężyny to i tak nie ma nigdzie trzeć.Zakładcanie twardszej/wyższej sprężyny jak gdzieś wadzi to zła droga,bo kiedyś nawet taka w końcu dobije.
      teraz juz po ptokach bo kupiłem z et 43 jak zresztą było w 1 poście i po opiniach ludzi. Ale zawsze moge zmniejszyć et dystansem. Dobrze myślę?

Comment

dobrze myślisz, ale nie ma sensu, jak do ET 43 wsadzisz dobrze dobraną rozmiarowo gumę to będzie auto się bdb prowadzić.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Mówicie, że nic nie będzie wadzić? Jak miałem balony na tylnej ośce 195/65/15, ET35 to przy skręcaniu/hopkach tarło z tyłu więc jakoś nie widzę tego . Sam chciałem obniżyć auto ale po tej akcji to podziękuje bo mimo wszystko wole mieć nadkola w seryjnym zawieszeniu niż zjedzone na glebie

Comment

nie, no takiego rozmiaru to nie polecam do EJ9... z profilu 45 na 65 ? to w 7 gen max rozmiar profilu. jeśli EJ9 to profil 50 góra 55. Czyli 195/50/15/ to tak, ale nie 65.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

A co powiecie na 195/55 15 i spręzyny -30? będzie tarło z tyłu o nadkola oponka?

Comment

Zamieszczone przez magicrod Zobacz posta
                Jak miałem balony na tylnej ośce 195/65/15, ET35 to przy skręcaniu/hopkach tarło z tyłu
                195/65/15, ET35 to nie to samo co 195/50/15 ET 37, koło nie zdąży się na tyle przechylić przy ugięciu żeby schować się we wnęce.
                Jeżdżę na Paradach i mam jeszcze zapas pomimo ich kanciatej,walcowatej konstrukcji,a to nie jedyne takie gumy które miałem i nigdy ani mnie ani kialegom nic nie tarlo.

Comment

Wracając do mojego tematu może ktoś potwierdzieć że wiatraki z EK4 mają ET 45? Dzięki temu będę wiedział czy zostawaiać swoje ET 43 czy może inwestować w dystanse.

Comment

Jak przechylić? Mi się koło nie schowa we wnęce, jest na równi z linią boczną, centymetr więcej i policja mogłaby już się czepiać :/

Comment

Kolo przechyla się do wewnątrz przy ugięciu. Znaczy to tyle że kładzie się na stronę w którą auto skręca aby opona nie jechała kantem bo na zakrętach się "wywija".
                      Reasumując zwiększa się negatyw w miarę uginania a nie chodzi jedynie "góra -dół" ,to po to głównie wynaleziono zawieszenie wielowachaczowe w lktolrym górny wachacz zawsze działa na mniejszym promieniu.
                      Po prostu nie trafiłeś z balonem i dlatego zaczepia,gdyby opona była niższa to zdążyła by się przecisnąć przez obrys nadkola.
                      Last edited by m26; 14-01-2019, 20:14.

Comment

O kurde nie pomyślałem o tym . No i w sumie jak będzie -30 to a taka sama ilość zwoji to będzie twardsze więc też lepiej. Niestety olsztyn to taki pierd**nik, że tutaj to tylko starego Jelcza kupić takie drogi są.

A jakie ET, żeby opona się całkowicie zawsze chowała do nadkola nie obcierając o nie? Miałem wspawywane oba nadkola i nie chcę, żeby znowu do podkładu zdarło i zjadło je

Comment

A jakie ET, żeby opona się całkowicie zawsze chowała
                          Wsxzystko zależy od tego jaki masz profil gumy i szerokość feli a nie tylko od ET. Jak kapeć będzie szeroki i wysoki to 14" będzie do niczego

Comment

Nie wiem jaka szerokość gumy ale co ma w sumie szerokość felgi do profilu gumy? To nie jest żadne projekt tylko auto do normalnej jazdy, bez naciągu opony od taczki na felgę od Jelcza

Chciałem obniżyć ale wspawywanie nadkoli za dużo jednak kosztuję. No i nie wiem w sumie jak to gość robił, ale czy oryginalnie honda w nadkolach miała jeszcze taki zawijas w stronę środka budy?

Wygląda to u mnie mniej więcej tak.

..../
                            ../
                            |
                            |/

Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi po prostu blacha jest schowana do środka przy zakończeniu

Comment

Nie wiem jaka szerokość gumy ale co ma w sumie szerokość felgi do profilu gumy?
                              No bez jaj-przy np ET 0 ( "0"żeby było łatwiej zobrazować) i szerokości 6" ,masz z obu stron środka po 3",a przy szerokości 7" masz z obu stron po 3.5"-to jest 12.7 mm blizej nadkola.Jak teraz weźmiesz do tego gumę o pełniejszym profilu to masz tam balon a nie rolkę.

Comment

Working...
                              X