Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi Rial 7jx15h2 ET37 krótkie szpilki piasty

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi Rial 7jx15h2 ET37 krótkie szpilki piasty

Hej dostałem do nowo nabytego autka civica ej9 te oto felgi RIAL 7jx15h2 ET37 z oponami zimowymi 195/50/R15. Felgi jak i opony Kleber są w wzorowym stanie, jak nowe. Zakładałem je na próbę i pasują. Koło nigdzie nie obciera, jest zapas kilka cm na maksymalnych skrętach kół. Przykręciłem je na próbę z nakrędkami do stalówek i okazuje się, że szpilka jest trochę krótka. Nakrętki do połowy się przykręcają. Czy jak kupie nakrędki do felg aluminiowych, to ten stożek wejdzie głębiej i mocniej przykręci? czy mam sobie dać spokój z tymi felgami?
    Last edited by marcin19883; 28-10-2017, 18:03.

forum umarło?

Comment

Tak, kup nakrętki do felg aluminiowych. I tak jak piszesz, nakrętka stożkowa wejdzie głębiej i złapie felge.
      Tylko lepiej nie jeździj na tych felgach zakręconych tymi nakrętkami od stalówek. Szpilki pourywasz, gwint spieprzysz, felge uj strzeli.
      Last edited by woody; 28-10-2017, 22:34.

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
        Tylko lepiej nie jeździj na tych felgach zakręconych tymi nakrętkami od stalówek. Szpilki pourywasz, gwint spieprzysz, felge uj strzeli.
        No właśnie poprzedni właściciel miał tak zamontowane te koła, kiedy auto, kupiłem w czerwcu.Auto stało w garażu całą zime, wiosnę i trochę lata. Podejrzam, po stanie opon nówek, że nie było prawie nigdy nimi jeżdzone. Od razu letnie wstawiłem stalówki oryginalne. Nic szpilkom się nie stało. W otworach felg zrobiły się minimalne okragłe otwory na kilka milimentrów od nakrętek stalówek. Zapas jest duży, bo felgi dosyć grube. Czy to coś przeszkadza, że otwór na początku zrobił się okrągły? czy nakrętki stożkowe to wyrobią?

Comment

Ps. Felgi nie pasują do ej9, bo szpilki za krótkie. Nie polecam.

Comment

Working...
          X