Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Za duża opona

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Za duża opona

Witam, ostatnio przebiła mi się opona i znajomy dał mi inną, ale są one tak duże, że jak ktoś jedzie na tylnej kanapie a ja lecę powiedźmy ponad 50 na godzinę to przy uskokach opona obciera o rant nadkola :/. Co mogę zrobić, żeby tak się nie działo oprócz zmiany opon? Chociaż jakieś zabezpieczenie, żeby koło nie pękło czy coś. Wrzucam fotki jak wygląda tył i przód
    a.jpgb.jpgprzod.jpg

Nic nie możesz zrobić.

Comment

A jakąś gumę założyć, żeby obcierało o gumę a nie blachę? ;/

Comment

Tak samo niebezpieczne jak tarcie o blachę. Wymień te opony czym prędzej

Comment

No chciałbym ale jest problem ($$$), chyba pozostaje mi jeździć max we dwójkę

Comment

Zamieszczone przez magicrod Zobacz posta
            Chociaż jakieś zabezpieczenie, żeby koło nie pękło czy coś
            to może jakieś drewniane dystanse między zwoje sprężyny, nie będą się uginać , ale wiesz że jak się zabijesz na tych oponach to rodzina może się domagać odszkodowania od tego cymbała co to założył? Dobrze by było gdybyś miał na piśmie (rachunek itp) że byłeś tam u typa co tak Cię wypuścił.

wsadź coś takiego nieco pomoże: https://allegro.pl/gumy-usztywniajac...7-ecf4bbc7fef8
            Last edited by rambo7; 12-06-2017, 12:33.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

No ja nie mogę... rozumiem brak kasy ale można się przesiąść na rower - zwłaszcza że pogoda zachęca. Natomiast zabić się z powodu oszczędności, to trochę jak startowanie w konkursie na nagrodę Darwina.
              Opona to jedyny łącznik samochodu z ziemią. Jak wystrzeli na łuku, bo pod obciążeniem dociśnie do blachy, to polecisz jak Małysz na skoczni. Dobrze się zastanów czy chcesz ryzykować.

Comment

Ale ludzie bez przesady ona obciera mi jak jade 60+ i jest uskok spory, jak jadę po mieście to nie ma różnicy, ja i tak tylko po mieście się turlam 40 na godzinkę także spokojnie

Comment

No dobra, poczekamy aż będziesz się pytać co potrzebne do wymiany zawieszenia/blachy jak tobie kiedyś się uszkodzi ta opona.

Comment

Nie rozumiem, przebiła Ci się opona (tak napisałeś więc wnioskuje że 1 sztuka) to jaki problem założyć koło zapasowe które na pewno masz w bagażniku (a przynajmniej powinieneś) i naprawić tą która się przebiła. Ile zapłacisz? 50? 80zł? Chyba założenie tej którą masz też kosztowało więc pisanie, że będę jeździł na jakiejś oponie zupełnie nie do Twojego samochodu bo nie mam $$ jest dziwne.

patrz na daty w tym temacie od roku nikt nic nie pisze.
                    Last edited by rambo7; 18-06-2018, 18:00. Powód: edit r7

Comment

Sorry kolego, inny forumowicz prawdopodobnie wygrał tegoroczny konkurs złotej łopatki odkopując temat z 2010 roku a tu tylko rok minął

Comment

Nie nabijaj się,przynajmniej spróbował

Comment

Jak jeszcze pokopie to się dokopie do starszego i wygra. Pół roku ma jeszcze.

Comment

YYY gwoli ścisłości już mam normalne oponki

Comment

Forum uczy!
                              Forum bawi!
                              Forum nigdy Cię nie zdradzi!
                              ;P

Comment

Working...
                              X