Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi do Civica 5D 6gen (fastback) 2.0iTD

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi do Civica 5D 6gen (fastback) 2.0iTD

Witam posiadam Hondzine civic 5D 6gen fastback 2.0iTD 1997 86KM od kilku dni, czytając na róznych forach ciagle nie jestem pewny jakie felgi pasują do mojego Autka
    podał by ktoś jakieś info np.
    rozstaw śrub to 4x100 ? czy 4x114.3 ??
    et. to raczej 45 tak ?
    i co tam jeszcze trzeba ?

Z góry dziekuuuje

FOREST czy pierwszy przyklejony wątek w tym podforum nie dał odpowiedzi na to pytanie? https://www.civicforum.pl/showthread...pon-INFORMACJA
    Zamieszczone przez FORE5T Zobacz posta
    rozstaw śrub to 4x100 ? czy 4x114.3 ??
    odpowiedź masz w kole zapasowym, zmierz to po przekątnej i będziesz wiedział tu jak to pomierzyć: https://www.felgi-opony.com/Warto_wi...,1,121,40.html
    ET 45. otwór centrujący 64,1mm - ale to musisz zmierzyć u siebie, bo Civic z tamtych lat najczęściej mają 56,1mm
    5,5J, 6J, lub 6,5J
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Masz standardowy rozstaw angielki - 4x100. Inny był tylko w VTi. Dedykowana opona to 185/60R14 na feldze 14x5J. Spokojnie możesz założyć również 14x5,5J lub 14x6J. Jak chcesz większe felgi to 15x6J.
      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Dzięki wielkie za wasze odpowiedzi )

Comment

jeśli coś już dobrałeś i spasowało to napisz dla potomnych parametry które podeszły do kopciucha i temat zamykamy...
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez majkel79 Zobacz posta
            Masz standardowy rozstaw angielki - 4x100. Inny był tylko w VTi. Dedykowana opona to 185/60R14 na feldze 14x5J. Spokojnie możesz założyć również 14x5,5J lub 14x6J. Jak chcesz większe felgi to 15x6J.
            Nie tworze tematu tylko doklejam.
            Majkel polecisz mi cos na VI 96r d16y3 5d. Mb1. Potrzebuje alu i opony. Nowy w temacie. Jakie firmy opon wchodza w gre, jakie rozstawy. Auta jeszcze nie mam przy sobie a kumpel moze mi zamowic bez vat-u.
            Dzieki!!!

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Ziom Zobacz posta
              Jakie firmy opon wchodza w gre, jakie rozstawy.
              opony nie mają rozstawów
              opony kup jakiejś lepszej firmy, z autopsji mogę powiedzieć że np między kormoranami a Bridgestone turnaza t001 albo uniroyal rs3 jest kolosalna róznica w prowadzeniu, zwłaszcza na mokrym, jeśli chodzi o wymiary opon to na 14 calowe felgi kup albo 175/65 albo 185/60, na 15 195/50 albo dużo lepiej wyglądające 195/55, felga musi mieć rozstaw śrub 4x100 optymalne ET to 35-38, generalnie na felgach i oponach nie ma co oszczędzać bo to jedyne elementy które dotykają jezdni

Comment

195/55 i 15 cali dzieki!! Felgi stalowe czy alu? Jest jakas zasada? Stalowa na lato sie nagrzewa bardziej czu cus?

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Comment

w takim aucie to nie ma znaczenia, alu bedzie ładniej wyglądało, ale zazwyczaj są cięższe przez co tracisz na komforcie, ale gwarantuję Ci że tego nie odczujesz, obydwa rodzaje felg oddają ciepło podobnie, ale tak jak napisałem przy takim aucie nie ma to znaczenia, bo musiałbyś naprawdę hardcorowo jechać żeby przegrzać hamulce

Comment

Working...
                  X