Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy warto założyc alufelgi 15 cali zamiast 14cali? civic VI generacja, 1,4is sedan

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy warto założyc alufelgi 15 cali zamiast 14cali? civic VI generacja, 1,4is sedan

Witam

Mam prośbe do wszystkich którzy posiadają alufelgi 15 calowe w swoim civiku VI generacji o opinie czy warto zamienić 14cali na 15cali. Silnik 1.4is sedan.

Bardzo bym prosił o konkretne porady

1.Czy lepiej założyć opony 185/55/R15 czy 195/50/R15?(Bardzie skłaniam sie do kupna opon w rozmiarze (185/55/R15 )
    2. Jakie jest własciwe ET felgi?
    3. Czy można założyc na opony 185/55/R15 felgi o rozmiarze 6,5 cala czy powinny byc 6 calowe?
    4. Czy bardzo odczuje się gorszy komfort jazdy, chodzi mi głownie o koleiny oraz jak wyglada prowadzenie auta w czasie deszczu?
    5.Czy ktoś mógł by wrzucic fotki swojego civika na felgach?

Z góry wszystkim bardzo dziękuje za odpowiedz, jest to dla mnie bardzo ważne, gdyż opony letnie są juz w kiepskim stanie i planuje wymianę lecz mam dylemat. Obecnie jezdzę na oponach 185/60/r14 i komfort jazdy jest znakomity, bardzo dobrze znosi dziury, koleiny , oraz jazda w czasie deszczu nie stanowi żadnego problemu. Ale napewno civik o wiele ładniej by wygladał na alufelgach 15calowych.

Proszę o porady czy warto?

Pozdrawiam wszystkich sympatyków HONDY

Co do właściwego et, to tu musisz sobie sprawdzić w kalkulatorze https://www.vwradom.fora.pl/linki,6/...t-et,1475.html

, a na forum były pozytywne opinie o 15, jak poszukasz to powinieneś znaleźć.

Comment

Tak wiem ze był już ten temat, ale nie jest to dokładnie opisane co do różnic, a mi bardzo zależy o opinie osób ktore dokonały takiej zmiany.

Comment

ja mam zamiar w tym roku kupic 16''

Comment

Osobiście w lecie jeżdżę na 15" 195/50 jeżeli chodzi o opinie o komforcie jazdy... Nie powiem serce się kraja kiedy na każdej większej dziurze czujesz "dobicie do felgi" jednak jeżeli chodzi o wygląd hani... Cud miód niestety nie mam jak wrzucić zdjęć bo na razie pomykam na stalówkach. A prowadzenie w zakrętach również jest dużo lepsze niż tak jak jeżdżę teraz (zimówki 175/70/R13)
          Pozdrawiam.

Comment

a wystarczylo zajzec do manuali

Comment

wiadomo im większa felga i niższy profil opony tym komfort jazdy kiepski!Ja jeżdżę na 17 205/40 komfortu może nie ma ale wygląd masakra!oczywiście na glebie!!!pozdro

Comment

jak to mowi rutkose lans wymaga poswiencen

Comment

no właśnie coś za coś!

Comment

Working...
                  X