Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobór felgi do VIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dobór felgi do VIgen

Od kilku dni szukam bucików dla mojej hani na wiosnę
    ej9, koła na 4 szpile, felgi do 1000 zł.
    Znalazłem :

Czy może postawić na oem:

Jak myślicie? W takiej kwocie znalazłem tylko to interesującego. 16 by się nadały, czy jednak 15?
    Nie szukałem żadnych no name'ów. Nie chcę narobić sobie problemów z samego początku
    @edit
    Znalazłem jeszcze takie : https://allegro.pl/felgi-opony-honda...036683893.html
    Last edited by Mateusz Romanowski; 11-01-2012, 17:56.

Moim zdaniem hondowskie wiatraki są najlepszą opcją do tej budy A co do rozmiaru 15 będą idealne. Z wielkością też nie ma co przesadzać, bo: spala więcej, gorzej przyśpiesza i tracisz komfort 15 będą optymalnym wyborem
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

polecam też felgi OZ Superturismo świetnie wyglądają ale niestety są troche drogie :/ jak zbiorę gotówkę to może sam sobie takie fundne

Comment

Zamieszczone przez medive Zobacz posta
        polecam też felgi OZ Superturismo świetnie wyglądają ale niestety są troche drogie :/ jak zbiorę gotówkę to może sam sobie takie fundne
        https://moto.allegro.pl/felgi-oz-sup...015388566.html
        Ziom. Troche Cie ponioslo Kolega Mateusz szuka felgi do 1000zl za komplet a nie za sztuke

Ja moge polecic OZ Racing F1. Sam mam je z tym ze 14'' ale jestem mega zadowolony

Pozdro
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2
        ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

wiem trochę tak :P
          a za 1100 jak się dobrze poszuka to będą dwie takie felgi :P

Comment

Zbieraj na wiatraki, są ładne i mega lekkie . Sam u siebie seryjnie takie .

Comment

Felgi? pasują?

Witam, od jakiegoś czasu chcę kupić nowe felgi do mojej hondy, ostatnio napatoczyły mi się BBS 6jx15. i moje pytanie brzmi czy będą pasować? Mój samochód to Honda civic VI Ej9 2000r sedan. Na stalówkach mam wymiar 14x5J.

Comment

BBS do civica ...hmmm średnio pasują (rzecz gustu) , co do parametrów to dobierz by blisko było parametrom: 4x100 / ET w zakresie ET: 38-45 / 195/50/15 / 5 1/2J; 6J
                Kierownik Działu Diesla

Comment

No właśnie po głębszym zastanowieniu rezygnuje z BBS Jeszcze poszukam inne, dzięki za podpowiedz.

Comment

A co jest złego w tej marce felg? W mojej opinii to jedna z lepszych, produkuje wiele ciekawych wzorów. Przy ET38 spokojnie można wrzucić felgę 6,5x15, choć ET45 będzie bardziej "naturalne".

Comment

Podjedź do serwisu gdzie zajmują się wymianą opon, tam powiedzą Ci czy będą pasować, i pomogą Ci pod pasować. A kupisz sobie już sam.

Comment

Alufelgi

Witam wszystkich

Jeśli jest to zły dział to proszę o "wyprostowanie" Potrzebuje dosyć szybkiej porady odnośnie wyboru alufelg.
                        Znalazłem na necie model DOTZ IMOLA 6X14 ET 38. Z tego co czytałem na jednej ze stron o specyfikacji tych felg są one odpowiednie do rozstawu 4x100.
                        Wyglądają dokładnie tak:

Moje auto:
                        Civic 1,4i, 1998 rok, 3 drzwiowa.

Moje pytanie czy będą one pasować do mojego auta. Dodatkowo spotkałem się z poradą, że należy zwracać uwagę na wskaźnik ET. W tych alufelgach jest to 38, natomiast przeczytałem, że w civicach takim jak mój odpowiednia wielkość to 45. Jest to jakaś znacząca różnica ?

Zanim napisałem tego posta na 3 stronach sklepów internetowych sprawdziłem zgodność. Na jednej infolinii potwierdzili, że te felgi będą pasować na 100%.
                        Dodatkowo wczoraj przeszedłem się do garażu Narzeczonej i w takiej samej hondzie są identyczne felgi - znaczy na pierwszy rzut oka ale nie mogłem na tyle odnaleźć modelu, więc nie wiem czy ten sam rozmiar. Ale mam pewność, że ten model felg (niekoniecznie rozmiar) pasuję do hondy. W jednym ze sklepów zapewniano mnie, że nie ma takiej opcji.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Comment

Witaj.
                          Poszukaj informacji które Cię interesują tu:https://www.civicforum.pl/showthread...?r-felg-i-opon
                          Jeśli nie znajdziesz, niewątpliwie pomoże ktoś jeżdżący tym modelem. Pzdr.

Comment

powinny wejść na 100% są użytkownicy którzy włożyli ET 35 i twierdzą że weszły i nic nie obciera.
                            Moim zdaniem to max bezpieczne ET tzn. ET38 poza tym Fele Imola to wg mojego gustu jedne z ładniejszych oczywiście sprawdź czy sprzedawca oferuje pierścienie centrujące, jak nie to na Allegro znajdziesz bez problemu, i oczywiście trzeba je koniecznie założyć.
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

Wielkie dzięki za pomoc. Przed chwilą na stronie sklepu internetowego potwierdzono mi, że te felgi są odpowiednie. Szkoda mi trochę kobiety, która obsługuję infolinie. Dzwoniła w mojej sprawie do warsztatu i pośrednika, który dostarcza aby potwierdzić zgodność, trochę się zaangażowała . Niestety cena nowych jest za duża i nie skorzystam z ich oferty

Comment

Working...
                              X