Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szum w hondzie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• szum w hondzie

Witajcie kochani serdecznie mam pytanie(pierwsze odkad sie zarejestrowalem) Otoz kupilem niedawno honde civic VI 1.4 przy predkosci powyzej 70km/h w aucie zaczyna szumiec(nie chodzi o wiatr,to jest jednostajny szum,buczenie). czy te auta tak maja czy z moim jest cos nie tak?
    Last edited by Gość; 15-02-2009, 16:08.

moga szumiec lozyska lub opony .zimowki to do siebie maja ze szumia przez krztalt bierznika i jego glebokosc , a lozyska wiadomo czas i nasze piekne drogi robia swoje

Comment

Miałem tak w Mitsubishi Colt, jeździło się z zepsutym łożyskiem trochę, a szum był ciekawy - głośny, sportowy jak w ferrari. Szkoda że teraz już tego nie ma

Comment

szumi faktycznie przy wiekszej prędkości, ja natomiast jestem pod wielkim wrażeniem "cichości" silnika-zakochałem się w jego pracy mam jeszcze audi 80 1.8 i w porównaniu do civica to tam jest jak w dyskotece

Comment

szumi powietrze przedostające się pod uszczelką okna (zarówno od strony kierowcy jak i pasażera) zauważ że po otwarciu i zamknięciu okna zawija się do środka zewnętrzna uszczelka z prawej strony szyby (stojąc przodem do auta) niestety pozostaje 'odwijanie' jej za każdym razem gdy zamkniesz szybe

Comment

zauważyłem że przy maksymalnie podniesionej szybie przesuwa się ona jakby na zewnątrz i dociska mocniej uszczelkę powodując szum. robię więc tak że zamykam szybę do końca a potem opuszczam w dół jednym szybkim ruchem przełącznika żeby opuściła się parę milimetrów.

Comment

Zamieszczone przez Zdzichu Zobacz posta
              Witajcie kochani serdecznie mam pytanie(pierwsze odkad sie zarejestrowalem) Otoz kupilem niedawno honde civic VI 1.4 przy predkosci powyzej 70km/h w aucie zaczyna szumiec(nie chodzi o wiatr,to jest jednostajny szum,buczenie). czy te auta tak maja czy z moim jest cos nie tak?
              ja również kilka tygodni temu kupiłam honde VI 1,4 3d 1996 r. i u mnie jest podobnie,też przy prędkości powyżej 80 -90 km/h, a w zasadzie w okolicy i nieco powyżej 2,5 tyś obrotów słychać buczenie z tym, że to raczej nie jest wina uszczelek przy szybach, bo jadąc te 80-90 km/h na luzie buczenie ustaje... łożyska też mam dopiero co wymienione ... dlatego się zastanawiam czy ja może po prostu słyszę silnik i ten odgłos to po prostu uroda mojej hondy...to moja pierwsza w życiu honda a zarazem pierwszy japończyk, wiec nie za bardzo wiem co o tym myśleć... tym bardziej nie nie widzę żadnej różnicy w "buczeniu" przy zakrętach, auto dobrze trzyma się drogi, nie "pływa" , silnik też zasadniczo chodzi ładnie równo, nie faluje a przy niewysokich obrotach jest bardzo cichy...itp...
              będę wdzięczna za ew. podpowiedzi
              k.

Comment

Witajcie.Ja juz jezdze swoja honda prawie rok i moge z doswiadczenia powiedziec ze z tym szumieniem to one tak maja.Moja jest z 96roku.Wydaje mi sie ze wina czesciowo lezy przy wygluszeniu wnetrza.U siebie w aucie zauwazylem donosne buczenie przy dowolnej predkosci po zalozeniu zimowek.Ponadto moja hondzia jest dosc nisko zawieszona i czuc kazdy kamien i nierownosc na drodze.Powiem nawet ze czuje sie kazda kaluze w ktora wjade jak i bloto posniegowe.Slychac z pod kol donosny dzwiej jak by sie siedzialo na zewnatrz Pomoglo mi wyczyszczenie bebnow z rdzy i odgiecie oslony tarczy z przodu.Toczenia kol tak juz nie slychac, chodz wedlug mnie duza przyczyna tych dzwiekow sa zimowki
                Pozdrawiam

Comment

ok, dzięki za podpowiedź zobaczymy jak będzie wiosną, gdy zdejmę zimówki..
                  bo jeśli chodzi o wygłuszenie wnętrza faktycznie nie jest to najcichsze auto jakim jeździłam, ale to ma też swój urokco do kałuż i nierówności to ja też mam takie samo odczucie, prawie czuje jak mi chlapią spod spoduna początku się wystraszyłam ale dowiedziałam się że hondzie tak mają i teraz mi to nie przeszkadza...
                  pozdrawiam
                  k.

Comment

U mnie jak gwizdało to myślałem, że łożyska. Okazało się że pompa wspomagania do wymiany. Używana od 50 do 70 zł. Od tamtej pory mam spokój.

Comment

Working...
                    X