Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

civic VI opony 205/55.16

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• civic VI opony 205/55.16

Witam.
    wczoraj zakupiłem okazyjnie nowe yokohamy za 280zl 205/55.16 i mam male watpliwosci czy nie beda za duze te opony. Mial moze ktos takie opony?? prosze o opinie na ten temat.

beda bardzo fajnie sie prezentowac

Comment

czyli spokojnie wejda na moja hondzinke??

Comment

hmmm... 205/55/16 to jak dla mnie sporo - tata ma takie w w203 i przy moich 185/60/14 są potężne więc wątpie czy się zmieszczą

Comment

Danieldrift i jak z tymi oponkami o podanych wymiarach ? założyłeś ? i czy Ci nie obcierają ? zamerzam na swoje 16 nałozyć 195/55 felga Hondy 6 cala. Niski profil na polksie drogi to jednak porażka. mam seryjne podwozie bez obnizania.

Comment

Ja mam założone 205/45/16 i jest cacy (przydało by się ją trochę opuścić) zawieszenie standard , wcześniej miałem 205/55/16 , trochę kiepsko to wyglądało i strasznie ją woziło po całej drodze na nierównościach , trochę jak wóz drabiniasty
            Last edited by KAMO; 04-04-2011, 11:02.

Comment

Zamieszczone przez KAMO Zobacz posta
              Ja mam założone 205/45/16 i jest cacy
              Dokładnie zgdadzam sie w stu procentach ;p 205/45/16 to jest optymalny rozmiar felg i opon do civic'a ;p sam mam takie i jestem zadwolony choc 205 juz ma duze opory toczenia a profil 45 niestety nie pozwala czuc komfortu z jazdy na naszych drogach ale takie zestawienie ładnie sie prezentuj i dpbrze trzyma w zakretach.

Comment

205/55/16 nie wejdzie do VI gen. Max profil 45 przy tej szerokości.

Comment

"205/55/16 nie wejdzie do VI gen. Max profil 45 przy tej szerokości."

Niedość że wejdzie do VI , to kupiłem te koła od gościa który miał je w V gen tylko tam obcierały ale dlatego że była zglebowana .

Comment

Zamieszczone przez KAMO Zobacz posta
                    "205/55/16 nie wejdzie do VI gen. Max profil 45 przy tej szerokości."

Niedość że wejdzie do VI , to kupiłem te koła od gościa który miał je w V gen tylko tam obcierały ale dlatego że była zglebowana .
                    Hmm... z teoretycznego punktu widzenia wejść nie mogły . Ale jak udowodnione . Licznik pewnie sporo przekłamuje. Wysoko stoi?

Comment

U mnie w VI na 205/45/16 o 4km/h przekłamuje i ten sam wynik jest na , chyba 185/65/14 zimówkach (stalówki). A na 205/45/16 żeby wyglądała ładnie to 4cm na dół i było by pięknie , siedzi pewnie na drodze , w miarę sztywno (jak dla mnie rewela bo nie za twardo) , lecz lipa w koleinach (trzeba pewnie trzymać ster bo wyrywa go z ręki) . Jak będę zmieniał gumy to na przód dam 195/45/16 przez wzgląd na koleiny ale z tyłu zostawię 205 , a jeżeli chodzi o opory toczenia to pewnie dużo zależy od felg ale i też opon , ja osobiście mam wrażenie że samochód ożył po zrzuceniu zimówek (lecz dodam że troszkę hamowanie się zmieniło , niewiele ale jednak)

Comment

Też miałem w VI gen 5d 205/45/16 to był max maxów . A tu wiedzę, że 55 też wchodzi.

Comment

Śmigałem na nich tydzień może półtora zanim kupiłem profil 45 , i lipa straszna samochodem woziło na boki okrótnie , ale wydaje mi się że to przez małą wagę samochodu .

Comment

Zamieszczone przez Duff Zobacz posta
                            205/55/16 nie wejdzie do VI gen. Max profil 45 przy tej szerokości.
                            d15z6HB mam kola 205/40/17 i maja duzo miejsca. mysle o profilu 50. 16 w tym rozmiarze bez problemu

Comment

Working...
                            X