Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

opony 145/70/r13

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• opony 145/70/r13

Trafiają mi się zimówki, okazyjnie w tym rozmiarze. (145/70/r13) Jak myślicie... Jest sens je brać tzn. czy nie będą za wąskie i czy w ogóle wejdą na felgę, będą się na niej trzymały... ??
    Obecnie mam 175/70/r13.

Witam. Jeździłem dwa miesiące na takich oponach tyle że na letnich i powiem że na mój gust to porażka. Co prawda na felgi aluminiowe weszły ale były już trochę naciągnięte przez co wyglądało to tak jak u ludzi w golfach II którzy robią to specjalnie, bo taki lans:P U mnie część robocza opony była dużo węższa niż szerokość felgi. Na zakrętach opony mi piszczały jak szalone i nie pewnie się prowadził samochód. Wydaje mi się że tak założona opona szybko straci zewnętrzne strony bieżnika pozatym beznadziejnie to wygląda patrząc z tyłu opony;/ Takie oponki to raczej do Tico, Matiz ale nie do Hondy
    W zimę na takich nie jeździłem ale nie wiem czy nie będzie ślisko na nich. Chyba najlepiej brać nie węższe niż przewiduje oryginał
    Pozdrawiam

Comment

ja mam stalowe felgi i opony te miałyby być przeznaczone na zimę. Trafiają mi się po 25zł/szt nowe, ale jak ma być kaszanka to szkoda nawet tych 5 dych. ;/

Comment

Najlepiej niech ktoś jeszcze się wypowie bo wiesz moje odczucia były kiepskie a Twoje mogą być całkiem inne. Zerknij tutaj https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20096 w moim temacie są zdjęcia mojej hani z takimi oponkami i trochę widać jak to wygląda.
        Pozdro

Comment

Nie zakładaj tych opon, po pierwsze za wąskie a po drugie stosunek profilu do szerokości nie pasuje do hondy, koło będzie miało za małą średnicę zewnętrzną.
          Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Dzięki za wskazówki. Już sobie wybiłem z glowy te kapcie

Comment

Working...
            X