Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 4D 1999r. VI Generacja - Koła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic 4D 1999r. VI Generacja - Koła

Taki model https://images02.olx.com/ui/1/86/69/5947769_1.jpg
    Witam
    Moje pytanie jest odnośnie felg i opon do tego modelu. Z instrukcji samochodu wynika że największe koła jakie można zamontować to
    felga: 15x6JJ
    opona: 195/55 R15
    Aktualnie jeżdżę na 14 calowych, ale na wiosnę chcę wymienić je na większe i moje pytanie brzmi czy jest możliwość założenia felg 16 calowych i opony, np. 195/45 R16 i nie będzie to przeszkadzało w jeździe, czy może podczas skręcania będą się blokowały? Ogólnie jest to bardzo niski samochód i nie wiem czy 16 calowe nie będą za duże.
    Myślę nad tymi felgami

i tymi oponami

Proszę o jakieś rady, może ktoś jeździ na 16" w tym modelu i nie ma żadnych problemów.
    Pozdrawiam

Bez problemu takie koła podejdą. Fele 16' oponki 195/45/16 a nawet 205/45/16 będą pasowały. Nic nie będzie obcierać. Jedyne co, to licznik może minimalnie przekłamywać prędkość, ale to będzie niezauważalne dla normlanego użytkowania . Z praktycznego punktu widzenia felgi 16' i opony o profilu 45 są miocno odczuwalne na naszych drogach, ale da sie znieść to. Komfort jazdy znacznie spadnie. Dodatkowo na większych kołach auto bedzie gorzej przyspieszać, chyba że założysz ultralekkie felgi .

Comment

O dzięki wielkie Duff, wiesz przyspieszenie i tak marne ma ta Honda , tylko 90 koni ;/ to niech przynajmniej lepiej wygląda xD A już jak miał bym wybierać to lepiej wybrać 195/45 czy może 205/45 chyba nie znaczna różnica? Jak sądzisz?
      Pozdrawiam

Comment

Jak dla mnie bez różnicy. Wybór należy do Ciebie .

Comment

Working...
        X