Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie opony na zimę?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakie opony na zimę?

Witam,
    zastanawiam się nad wyborem zimowych opon, może ktoś mi polecić dobre i w miarę tanie? Jeżdżę Hondą Civic 1,5 iVTec, obecnie mam letnie 185/65/14

Osobiście polecę Ci opony firmy Nokian. Czy są tanie to nie wiem bo to pojęcie względne.
    Jest temat na forum odnośnie opon, poczytaj i sama wybierz odpowiednia
    Witam już czas pomyśleć o wymianie opon na letnie pewnie ten temat był już wiele razy poruszany ale chciałbym żebyście przedstawili swoje sugestie co do opon których używacie, wady, zalety, godne polecenia,itp

miłej lektury

Comment

Ja zarówno w mercu jak i w hondzie mam takie dębice https://moto.allegro.pl/hurtownia-de...235698535.html moja ciotka ma takie również w Kii i naprawdę są ok. Nie kopie się, zawsze jakoś wyjadę Wiem zę ludzie czasem narzekają na dębicę, ale szczerze powiem że ja mam o tej konkretnej oponie dobre zdanie
      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Zamieszczone przez Remek Zobacz posta
        Ja zarówno w mercu jak i w hondzie mam takie dębice https://moto.allegro.pl/hurtownia-de...235698535.html moja ciotka ma takie również w Kii i naprawdę są ok. Nie kopie się, zawsze jakoś wyjadę Wiem zę ludzie czasem narzekają na dębicę, ale szczerze powiem że ja mam o tej konkretnej oponie dobre zdanie
        Też jeździłem na dębicy mi powiem tak:
        Na śniegu zachowuje się bardzo dobrze ale na błocie pośniegowym albo po deszczu strach przekraczać 50km/h.
        Oczywiście nie jest to model który podałeś, bodajże model frigo.

Comment

Karl Frigo to zupełnie inna opona... Polecana jest szczególnie do malutkich aut, typu maluch, Tico, itp... Ta którą pokazałem jest dla mnie naprawdę wystarczjąca. Na śniegu jest super, na błocie posniegowym też nie narzekam...
          Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Zamieszczone przez Remek Zobacz posta
            Karl Frigo to zupełnie inna opona... Polecana jest szczególnie do malutkich aut, typu maluch, Tico, itp... Ta którą pokazałem jest dla mnie naprawdę wystarczjąca. Na śniegu jest super, na błocie posniegowym też nie narzekam...
            Tak jak napisałem być może Twój model odzwierciedla całkiem odmienne zachowanie na różnych nawierzchniach
            Ale koniec OT

Comment

Ja też polecam Nokiany i Fuldę . Nokiany: są dobre na mokrą nawierzchnię, na śniegu gorzej, zaś Fulda ogólnie bardzo dobrze.

Comment

Ja polecam Barum Polaris 2 mam takie oponki rozmiar 195/50 r15 i się bardzo dobrze sprawują w tamtym roku w swojej klasie cenowej wygrały porównania z wykorzystaniem profesjonalnych urządzeń tak że moje argumenty nie są tylko moim osobistym spostrzeżeniem.

Comment

Mnie także w niedługim czasie czeka wymiana opon,więc dobrze trafiłem. Będą to moje pierwsze zimówki do Hondy wiec zastanawiam się nad tym która firma najlepsza. Cenowo jak i z Waszych opinii wnioskuję że świetnie sprawdzają się Nokiany,wiec chyba się na nie zdecyduje.

Comment

Hej

Cóż, przyszła i na mnie potrzeba żeby kupić opony zimowe - chciałbym kupić coś dobrego w granicach 180 złotych, ale wiem że ciężko będzie. Która z tych dwóch?:

waszym zdaniem będzie lepsza do mojej Civic Coupe VI gen? Aktualnie jeżdżę na jakiś letnich 185/60 - czytałem, że na zimowe powinno wybrać się nieco węższych.

Pozdrawiam

Comment

ja kupiłem takie

ja kupiłem takie jakie zaleca dla mnie Honda, teraz to chyba producenci zalecają kupowanie dedykowanych

Comment

Cześć

Bardzo dobre recenzje i całkiem dobrze wypadły w testach mają opony Goodyear Ultra Grip 7+

Comment

Jak wiadomo ilu kierowców tylu i doradców co do tematu jak wyżej poleciłbym takie: są w dobrej cenie :

Lecz na rynku dostępne są opony zimowe do wszystkich typów samochodów, wybór zależy
                          od użytkownika samochodu, jego kieszeni i upodobania. Można przyjąć zasadę,
                          że opony droższe zazwyczaj charakteryzują się lepszymi parametrami eksploatacji.

Comment

barumy są kiepskie, polecam Vredestein Snowtrac 3

Comment

U mnie aktualnie rozgorzała właśnie batalia czy Nokian WG R2 czy fulda kristall montero 3, rozmiarów 185/65(60) albo 175/65 - jako że obydwie można kupić w granicach 190 złotych. Najgorsze jest to, że nie wiem na którą się zdecydować. Czytając opinie można mieć niemały mętlik w głowie: są ludzie, którzy dane opony uznają za wręcz perfekcyjne zimówki, podczas gdy inni twierdzą że niczym gorszym nie jeździli.

Pozdrawiam

Comment

Working...
                              X