Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi 17 cali VI gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi 17 cali VI gen

Witam. Nie długo będe szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic VI Coupe. Od razu pomyślałem sobie że fajnie było by wsadzić do niej jakieś fajne felgi. Zastanawiałem się nad 17stkami i tu moje pytanie - czy będą pasować? Czy obejdzie się bez poszerzania błotników, wystawanie koła za nadkole, obcierania o błotniki itd.? Konkretnie zastanawiałem się nad takimi https://moto.allegro.pl/szprychy-now...205226581.html Rozstaw śrub chyba dobry, prawda? Teraz druga sprawa, jeżeli okaże się że felgi będą dobre to jakie opony do tego? Myślałem o 205/40 co o tym sądzicie? Sorki że tak dużo tego ale jestem w tych sprawach zupełnie zielony ;] Z góry dzięki!
    Last edited by pain; 25-10-2010, 13:08.

nikt nic nie poradzi? :/

Comment

17 wejdzie ci w nadkole ale na polskie dziury bedziesz czuł każdą nierówność co do opon moim zdaniem lepiej by pasowały 215/45 lub 225/45 ale to już dosyc szeroka opona i dosyć duzy opór przy tej mocy auta chyba że masz tam wsadzone b16 lub b18

Comment

ok dzięki wielkie, jeszcze jedno pytanko... To prawda że jak wsadze większą felge to autko będzie miało słabsze przyśpieszenie? Bo jeżeli tak to raczej zrezygnuje z tych 17stek i wsadze powiedzmy 16stki.

Comment

ha nie tylko słabsze przyspieszenie, wzrośnie Ci zużycie paliwa spadnie prędkość maksymalna
          Co prawda + będzie dobre trzymanie na zakrętach o ile masz odpowiednie zawieszenia pod taki rozmiar kapci
          a utrzymanie kierownicy na Polskich drogach będzie wyzwaniem pozdro
          D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

Profil 45 w 17" w VI gen chyba nie wejdzie. 17" to o wiele za dużo. 16" to już sporo. Najlepiej by było, gdybyś zarzucił ładne OEM 15", ew. bardzo lekkie 16" (np. Roty). Duże koła zamulą ci samochód i odbiorą sporo komfortu.

Comment

Popieram kolegę Duffa w 100%. Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat.

Comment

17 będą się nadawać,ale skonfrontuj je z 16 i sam wybierz które będą Ci lepiej odpowiadać i podobać. Nie wiem czy 17 nie będą stawiały dużego oporu,pomijając już fakt że na naszych drogach nie trudno je skrzywić.

Comment

Moim zdaniem jesli włozysz sobie felgi 17' to mysle ze spokojnie mozesz odpuscic sobie opony, bo to nic nie zmieni. ) A tak serio - w hani 16' robie juz burunskie wrazenie i nie wyborazam sobie realnie jezdzacej na 17.
                  Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi

Comment

Working...
                  X