Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sflaczałe opony

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sflaczałe opony

Czy to możliwe, że tylko przednie opony mi sflaczały, a tylne są ciągle ok? Jeżdże na nich od sierpnia, i nie dopompowywałem nic. Tylne są cały czas twarde, a przednie normalnie kapcie się zrobiły.
    Co ile trzeba pompować? Jest reguła jakaś, czy po prostu zależy to od sytuacji?

"Co ile trzeba pompować?" Jeżeli są ok to wcale.Sprawdzasz tylko okresowo ciśnienie (co pół roku ,ewentualnie przed dalszą jazdą) Albo masz stare opony,albo wentyle nie trzymają albo w obu masz mały "gwóźdź" Akurat pech że w obu przednich.

Comment

proponuje poprostu je przesmarować-ranty felg (zdjąć opony i wyczyscic felgii)-zapewnie masz rdzę

Comment

Albo w nazwyczajniej w świecie wymienić opony na nowe

Comment

Zamieszczone przez vandarko Zobacz posta
          Albo w nazwyczajniej w świecie wymienić opony na nowe
          one mają dopiero 4 miesiące

Comment

bez przesady ze wymieniać-najlepiej jedź do wulkaniazcji niech na nowo założą i jak jest możliwe dokonać wymianę wentyli

Comment

-albo masz krzywe felgi i powietrze powoli schodzi
              -albo wętlice
              -albo wentylki
              -albo poprostu masz coś wbite

Comment

Zamieszczone przez candystore Zobacz posta
                one mają dopiero 4 miesiące
                tego nie wiedziałem sorki

Comment

dzięki za rady

Comment

Ja bym raczej obstawiał wentle. Powinno przy częstszym jeżdzeniu (codziennie) sprawdzanie ciśnienia opon raz w tygodniu. Jest to niepisana reguła. Je się do tego stosuje, tym bardziej, że kompresory są na stacjach benzynowych są darmowe.
                    Rocznik 99 5d D14Z4 1,4 is

Comment

Tylko dziwne jest, że akurat jedna i druga opona nagle sflaczały. Ale dosłownie było to nagle. Zaczynam się zastanawiać, czy przypadkiem ktoś mi ich nie pociął...

Comment

Jak by Ci pociął to byś miał w nich sznytę i stał by na felgach.Najechałeś pewnie na jakieś rozrzucone śmieci w jednym miejscu i akurat oba koła złapały fucka.

Comment

Working...
                        X