Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

fotele z UK

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• fotele z UK

Siemano

troche mnie denerwuje ze fotele u mnie są z wersji UK i zatem regulację wysokości siedziska posiada fotel pasażera a ja mam schowek pod fotelem Chciał bym to zamienic tylko nie wiem czy to jest uniwersalne tzn szyny i czy da sie plastki boczne podmienić i dodatkowo mocowania pasów przyręcić na 2gą stronę

Jesli ktos ma pojęcie to prosze o radę bo nie chce mi sie odkręcać zanim czegoś nie bedę wiedział

Musi byc tam coś skomplikowanego bo jesli nie to by kiedyś ktoś tego tak nie załozył

Czy ewentualnie bedę potrzebował jakiś nowych elementów ?? i jakich ?

Pozdr

Będziesz potrzebował foteli od wersji europejskiej, tak samo boczki drzwi. Szyny pasują. Szuflada jest zamienna także sobie ją przełożysz tylko do nowego fotela. Samych mechanizmów ci nikt nie sprzeda, bo później mu reszta nie zejdzie. Tak samo pewnie ty nie sprzedasz tych foteli - jest tego dużo i są tanie. Ludzie nie chcą kupować.

Jeśli jednak zdecydujesz się na kombinowanie przy przerobieniu prawego mechanizmu na lewy i vice versa - były już takie próby, jednak nieudane.

Jeśli jeździsz na fotelu zawsze opuszczonym maks. w dół (a fotel bez regulacji tak jest ustawiony, to nie widzę sensu kupna foteli z regulacją. Chyba że chcesz jednak wyżej siedzisko...
    Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

,,boczki dzwi'' chodzi Ci o boczki foteli plastikowe? bo po co boczki dzwi ?? Problem jest tego typu ze to jest Full skóra Ani mi sie widzi ich sprzedawać tylko ta regulację chciał bym mieć u kierowcy... No trudno skoro mowisz ze taki problem

Comment

greg, kup fotel kierowcy od wersji europejskiej z regulacją wysokości (tapicerka może być zniszczona bo i tak do wyrzucenia ) i zamień całą podstawę fotela (cztery śruby) i będzie wszystko śmigało, nie będziesz miał tylko szuflady pod siedzeniem bo już nie wejdzie, za to będziesz miał pełną regulację po obydwu stronach i kierowcy i pasażera. Ja u siebie wstawiałem półskóry od anglika, przełożyłem sobie podstawę i mam wszystko.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Zamieszczone przez greg4uk Zobacz posta
          ,,boczki dzwi'' chodzi Ci o boczki foteli plastikowe? bo po co boczki dzwi ??
          Aaa zrozumiałem że drzwi też masz w wersji angielskiej i chcesz zmienić, mój błąd

Zrób tak jak radzi Tomo i będzie dobrze.
          Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
          Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

hmmm Cos mi świta Zdjąć obszycie siedziska i nałożyć na surowe( bez obicia) europejskie Tylko jak to bedzie sie 3mało?? Tam obszycie ma jakieś uchwyty Czy na klej? czy jak ?? Widze ze lekko odstaje na dolnych rogach Ale jak z miejscem na wiesz ktorym Czy moze ono tam nie jest przymocowane i tylko przod i boki trzymają??

Comment

Nic nie zdejmujesz, kupujesz fotel kierowcy od wersji europejskiej z regulacją wysokości, odkręcasz od niego podstawę i przykręcasz do swojego fotela.

Comment

no ale musiał bym kupić fotel europejski skórzany Widziałem tylko na necie te pół skóry śliwkowe/niebieskie a ja mam czarne i tak musi zostać Myslałem ze samo obicie na siedzisku bedzie dało rade przełozyć Raczej takiego pojedyńczego nie znajdę

Comment

greg, po jaką cholerę ci kupować skórzany fotel???? Przecież wyraźnie piszę że fotel zostaje twój, z tego co kupisz bierzesz tylko podstawę !!!!

Comment

no dobra Moze ja nie czaję Ale z Twojego toku wynika ze w takim razie będę mieć inne siedzisko i inne oparcie , nawet jesli kupie czarną tapicerkę to na tyłku będzie zamsz a na plecach skóra jakoś kiepsko mi sie widzi taka opcja Dlatego zmierzałem do takiego ustawienia

Comment

Faktycznie nie czaisz siedzisko i oparcie zostaje twoje, podstawa jest przykręcana do siedziska, to oddzielny element. Na tym co kupisz tapicerka może być nawet zielona w czerwone kwiatki i tak ją wyrzucisz.
                      Last edited by Tomo1; 04-06-2010, 16:34.

Comment

dzieki stary Dzis piątek i trzeba mi wybaczyć No to nie pozostaje mi nic innego jak szukać taniego wypierdzianego popowodziowego siedzenia lol pozdro i bro

Comment

Working...
                        X