Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

reperaturki progów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• reperaturki progów

witam chyba bede przymierzał się do reperaturek progów w mojej hance tj. 5d z 98roku i mam takie pytanko do was czy ktoś z was juz robił taka operację?Jaki był koszt tego?Wiem ze same reperaturki to koszt 200zł/szt także nie sa takie tanie.I jak to u was było robione czy były cięte progi zaraz równo z listwą plastikową na próg czy wyżej na lini zagięcie progu?

Witam, wiec podzielę się z toba informacjami bo właśnie moja Honda jest w trakcie takiej operacji, zakupiłem nowe progi całe górną i dolną część lewą i prawo bo po zdjęciu maskownic plastikowych okazało się że rdza bierze całe progi pomału. Więc tak najpierw zdemontowano wszystkie osłony plastikowe z nad progów, auto na podnośnik i wycinanie starych progów cały ( naszczeście tylko do połowy miałem do wymiany) wiec tylko wycięto do połowy i na to miejsce wstawiane są nowe progi i migomatem spawane. wycinane sa równo z listwą progów.

Comment

a ile cie to kosztowało??

Comment

Same zakupienie progów część górna i dolna kosztowała od strony 194 zł a zamontowanie to nie wiem dokładnie bo też mam robione progi i lakier nowy więc niewiem ile sama wymiana progów kosztuje myśle że coś około 200zł

Comment

Ja dziś odbieram swoją właśnie po wymianie progów i reperaturek nadkoli tylnych. Robocizna mnie będzie kosztować 1200 z lakierem na te elementy. Progi góra-193zł dół 74zł. Reperaturka ok.70zł. Progi wycinane tak jak zgrzewy idą pod plastikami na górze. Wcześniej rozmawiałem z innym blacharzem. Policzył za to samo 2000 (robocizna i reperaturki nadkoli - kupno progów we własnym zakresie).

Comment

Strasznie gniją te hondy...
            Szukasz instrukcji do Hondy Civic VI? Zajrzyj w paszczę chomikowi

Comment

Nooo niestety, to juz taka wada i postanowiłem to zrobić wkońcu :P

Comment

E tam od razu gniją Jak dbasz i konserwujesz to nic ci nie zgnije. W progi polecam Valvoline Tectyl ML.

Comment

tylko że nie widzisz co dzieje sie pod maskownicami plastikowymi :P

Comment

dokldnie tam pod tymi nadkladkami jest tragedia niestety ja zbieram wlasnie kase na zrobienie tych progow ale nie bede kupowal reperaturek tylko kupie progi z innej hondy na czesci mam jedna taka na oku calkowicie zdrowa blacha takie progi sa tansze niz repeaturki i lepsza jakosc blachy

Comment

Tak się składa, że zdejmowałem je od razu po zakupie samochodu (rok temu) jak i tydzień temu. Progi nie robione, konserwacja w środku była, ja ją poprawiłem Valvoline Tectyl ML i w tym roku również. Nie ma bata, żeby coś się działo. Z zewnątrz również zrobiłem konserwację progów, bo od nowości nie była robiona. Także co do progów mam pewność, że są ok. Inna sprawa to tylne błotniki - poprzedni właściciel zrobił reperaturki, a ja za swojej kadencji założyłem plastikowe nadkola i zrobiłem w/w środkiem konserwację blach błotników tylnych od środka jak i innych profili zamkniętych.

Comment

Working...
                      X