Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przecieka...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przecieka...

witam wszystkich. dzis zauwarzylem ze w srodku znajduje sie duzo wody, tzn cale wycieraczki na nogi byly mokre. woda kapala spod deski rozdzielczej(dokladnie pod showkiem) oraz ze slupkow. poczatkowo myslalem ze uszczelka drzwi jest juz do bani, ale sciagnolem plastiki ze slupkow i zobaczylem ze w miejscu laczenia elementow blachy kapie woda.... nie umiem tego inaczej wytlumaczyc. wczesniej nic takiego nie bylo. moze w najblizszym czasie zrobie fotki i wam pokarze o co chodzi.

Zdejmij plastikowe podszybie i sprawdź czy blacha przy wlocie powietrza nie odgięła się do zewnątrz (w stronę silnika), jeśli tak to przygnij ją do środka) w stronę kabiny. Często się to zdarza i woda leje się przez wlot do środka właśnie pod schowkiem.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

To ja sie doloze z pytaniem, jak pozbys sie wody jak juz jest na dywanie na miejscu pasazera? I ta mata pod dywanikiem tez juz jest wilgotna. Gazetami,itp to by sie trzeba bylo z rok bawic chyba. Aha i czy taka wilgoc moze szybko doprowadzic do przezarcia i dziury w podlodze ?

Comment

Jeśli jest na dworze -20 to jakaś godzinka z suszarką w ręce... Jeśli jest na plusie to wystarczy że wysypiesz żwirku dla kota na podłogę (jest silnie higroskopijny), wyssie wilgoć. Później zostawić na noc w garażu i wyschnie reszta.
        Jak będzie cieplej wystarczy zamknąć samochód i postawić na słońcu, jak w środku temperatura dojdzie do 60stC to w ciągu 15 minut będziesz miał suchutko.
        Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
        Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

A jak mocno powinna być wygięta w stronę kabiny??ja uważam że mała jest ta blaszka..powinna po bokach jeszcze zasłaniać ta dziurę..wtedy by się nic nie lało..
          Mój szarak

Comment

kolego jakie blachy ja mam u siebie tylko kwadratowa dziure po stronie pasazera pod kratka od wlotu powietrza na zewnatrz,jak pada deszcz i wlanczam na 4 bieg nawiewu to zasysa wode ktura wpadla do tej kwadratowej dziury i wywala ja na wycieraczke od pasazera.

mam identyczna nawet taki sma kolor.ale twoja ma lepszy lakier,ładniusia
            Last edited by surtep; 14-02-2011, 09:15.
            MOJA HANIA

Comment

Zamieszczone przez surtep Zobacz posta
              kolego jakie blachy ja mam u siebie tylko kwadratowa dziure po stronie pasazera pod kratka od wlotu powietrza na zewnatrz,jak pada deszcz i wlanczam na 4 bieg nawiewu to zasysa wode ktura wpadla do tej kwadratowej dziury i wywala ja na wycieraczke od pasazera
              A ja do dziury mam przyspawaną blaszkę, kawałek metalu, widać ze to chyba oryginalnie tak było, kolor i wszystko się zgadza,i ta blaszka nie zasłania całej tej dziury nawet..jest za mała po prostu, blaszka jest od strony silnika.Już nie chcę mi się tego znów rozkręcać tych listw bo bym zdjęcie Ci zrobił jak to wygląda.Ale miałem ja wygięta bardziej w stronę silnika czyli źle..nagiąłem w stronę środka samochodu i jest lepiej. Też czasem jak jest ulewa naprawdę mocna to tam coś jest mokro..ale nie przejmuję się tym bo już wszystko sprawdziłem i nie wiem jak ta woda się tam dostaję..nie ma jej tyle żeby się przejmować, odrobina i to baardzo rzadko, musi naprawdę porządnie lać.
              Mój szarak

Comment

Working...
              X