Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak otworzyć zamkniętą (nie dającą się otworzyć tradycyjnie) klapę bagażnika?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak otworzyć zamkniętą (nie dającą się otworzyć tradycyjnie) klapę bagażnika?

Witam.

Problem jak w tytule. Angielka przedliftowa 5d miała niedawno małą "przygodę" parkingową i od tego czasu mam problem z tylną klapą. Nie daje się otworzyć w żaden sposób, przy pociągnięciu dźwigni słychać delikatne "pyknięcie" choć zamek klapy nie puszcza. Czy można dobrać się do niego od strony tylnej kanapy? Coś rozkręcić? Mechanik po wyprostowaniu zderzaka mówił, że zamek może chodzić ciężko, ale niestety po jednym otwarciu wogóle odmówił współpracy.

Pozdrawiam.

spróbuj złożyć siedzenia z tyłu i wczołgaj się do bagażnik o odkręć zatrzask na który zamek zahacza 2 śruby na krzyżaka tylko nie wiem jak tam z dostępem ale może ci się uda

Comment

Przekręcasz kluczyk w klapie i trzymając przekręcony ciągniesz mocno klapę do góry - tak już próbowałeś? Czasami trzeba użyć trochę perswazji

Jeśli tak się nie da no to masz drobny problem, ponieważ ciężko się dostać do zamka nie otwierając klapy, tam jest strasznie mało miejsca i trzeba mieć śrubokręt z główką na sprężynie, te tradycyjnie łamane są za duże.
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
      Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Working...
      X