Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opadająca tylna klapa bagażnika.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Opadająca tylna klapa bagażnika.

Hmmm... kupiłem hanie już z zamontowanymi głośnikami na tylnej półce i zdaje się są trochę przyciężki, a co za tym idzie klapa opada, jest to loteria, raz trzyma, a raz nie. Honda jest już 13-letnia, tak więc nie wiem czy może wymienić teleskopy na nowe, tylko koszt będzie pewnie spory, nie ma co szukać na szrotach ...ktoś kiedyś pisał o podginaniu, zdaje to egzamin, instruktarz mile widziany, bo znaleźć nie mogę.
    siusiak jesteś i płacisz 5zł

Trzeba po prostu podgiąć tłoczysko oczywiście z wyczuciem i sprawdzić jak trzyma klapa.Po prostu chwytasz dłonią i lekko przekrzywiasz.
    ビートル ジョン

Comment

Wymien na silniejsze uzywki. 460N wystarcza. Szkoda zabawy z wyginaniem, bo jak przesadzisz to beda sie i tak nadawaly na smietnik.
      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

kup sobie https://www.allegro.pl/item954516497...a_felicja.html

otrzymałem w 3 dni > Pasuja idealnie (mam 5D 1995 VIgen anglik) i kosztuja grosze ( nie urzyjesz tych srebrnych bolcy tylko bo nałożysz siłownik na swoje ) i są cholernie mocne , Trust Me

Comment

ja kupilem komplet uzywanych za 35 zl na allegro i jestem bardzo zadowolony juz 1.5 roku klapa trzyma jak powinna.

Comment

Zamieszczone przez greg4uk Zobacz posta
            kup sobie https://www.allegro.pl/item954516497...a_felicja.html

otrzymałem w 3 dni > Pasuja idealnie (mam 5D 1995 VIgen anglik) i kosztuja grosze ( nie urzyjesz tych srebrnych bolcy tylko bo nałożysz siłownik na swoje ) i są cholernie mocne , Trust Me
            no i mam dylemata, niby z felicji...niby mógłbym się dogadać ze sprzedawcą, ale i nie mam powodów wierzyć, ani nie wierzyć.
            Jeszcze pomyśle, giąć nie mam zamiaru.
            siusiak jesteś i płacisz 5zł

Comment

spoko Tez byłem niepewny Ale zaryzykowałem i jestem zadowolony Kupisz za 90 zł komplet uzywek albo i nowych A tu masz nówki pewniak za 50 z wysyłką...
              Nie pracuje dla tej firmy )) ktoś mi to kiedys doradził i nie zawiodłem sie

Comment

35 zł nowy teleskop miałem ten sam problem w 10 letnim civicu teraz mucha nie siada

Comment

Zamieszczone przez grzezzz Zobacz posta
                  35 zł nowy teleskop miałem ten sam problem w 10 letnim civicu teraz mucha nie siada
                  https://www.allegro.pl/item963736769...ka_jakosc.html
                  mam te same od grudnia bodajże i są spoko na klapę ze spojlerem. Nic nie opada
                  Szukasz instrukcji do Hondy Civic VI? Zajrzyj w paszczę chomikowi

Comment

Spoko, Krosno zrobilo swietne zamienniki. Tez takie mam.
                    sigpic

Comment

Wiec tak Te siłowniki od Felicji mam Kupiłe bodajze w zimę Działały idealnie Przez pierwsze 2 miesiące trzeba było troszke mocniej przyciskać zeby klapę z gory oderwać Ale pozniej juz było optymalnie/ idealnie
                      Tego pieknego gorącego lata zaczeły szwankować tzn jesli samochod stoi na słońcu to skrzypią niesamowicie dosłownie wrzeszczą az obciach jak wrociłem z podroży nocą na blokowisko
                      Są to siłowniki gazowe ale kumpel i tak poradził lekko je nasmarować na wlotach Ale to nic nie pomaga Jesli jest słonce to wrzeszczą //// a jak otwieram klapę wieczorem- to działają normalnie, z tym pięknym odgłosem gazu

czy jest jakieś wytłumaczenie dla czego na słoncu jest kiszka i smar nic nie pomaga ? wpuszczam tam kropelke co pare dni i jest zawsze tak samo?? Tylko nie przesmiewajcie ze kupiłem siłowniki na porę wieczorową

Comment

A kupiles uzywki czy nowe?
                        sigpic

Comment

nowiuśkie kupiłem

Czy po prostu są za mocne? Ale skąd ten dzwiek gdy stoi samochod na słońcu?

Comment

Zamieszczone przez greg4uk Zobacz posta
                            nowiuśkie kupiłem

Czy po prostu są za mocne? Ale skąd ten dzwiek gdy stoi samochod na słońcu?
                            Nie wiem, moze skody tak maja...
                            Ja zmienialem swoje jak zalozylem spojler, bo mi klapa opadala. Wzialem oryginalne uzywki i dupa - po dwoch miesiacach jeden padl.
                            Kupilem nowki FA Krosno i do dzis chodza plynnie i elegancko.
                            sigpic

Comment

ja mialem ten sam probl. i sposub z podkrzywieniem zdal egzamin na 100proc. podnies klape przytrzymaj reka a druga pociagnij bedziesz czul jak sie poddaja a jak przesadzisz to wtedy sobie kupisz

Comment

Working...
                              X