mam pytanko jak się dostać do żarówki podświetlającej kontrolkę rezerwy paliwa ponieważ mi nie świeci i czy może być inna przyczyna (*nie żarówka) tego ze kontrolka nie świeci dodam ze kontrolka od pewnego czasu raz świeciła potem gasła potem znów świeciła moja honda to 5d 1995r
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wymiana żarówki rezerwy paliwa
Collapse
X
-
U mnie tak działa jak piszesz - jak kończy się paliwko to kontrolka się zapala, ale później gaśnie, zapala się gaśnie, lekko się świeci a później już na full się świeci, uważam to za normalne. Ale jeśli wcale ci nie świeci to być może się przepaliła. Musisz odkręcić zegary. Do żarówek jest łatwy dostęp. Poszukaj w zrób to sam - wymiana podświetlenia zegarów czy jakoś tak. Ładnie opisane ze zdjęciami jak się dobrać do żarówekPozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
Comment
-
Zamieszczone przez mulix84 Zobacz postaWitam wiele osób zadaje to pytanie . W moim przypadku też się dziwiłem że się nie świeci, zabrałem 5 L w kanister i w drogę i zapaliła się dopiero przy - 0 . więc bez obaw.
Comment
-
Ja tez tak uwazam - zawsze lepiej przeciwdzialac i zatankowac wczesniej niz sie zastanawiac pozniej czy sie zapali czy nie i ladowac z pustym bakiem na odludziu.
Comment
-
Mi lapmeczka się zapala jak jeszcze wskazówka jest ponad zerem na skali. Przejadę jeszcze z 40 km i już zaczynam się denerwować że długo się pali, to na stację i do pełna. Zawsze wchodzi mi około 45-47 litrów. A bak mieści 55. Także spokojnie na rezerwie zrobię jeszcze z 120km chociaż nigdy nie sprawdzałem.Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
Comment
Comment