Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana żarówki rezerwy paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana żarówki rezerwy paliwa

mam pytanko jak się dostać do żarówki podświetlającej kontrolkę rezerwy paliwa ponieważ mi nie świeci i czy może być inna przyczyna (*nie żarówka) tego ze kontrolka nie świeci dodam ze kontrolka od pewnego czasu raz świeciła potem gasła potem znów świeciła moja honda to 5d 1995r

Do żarówki żeby się dostać to musisz wykręcić zegary. Możesz mieć coś z przewodami albo czujnikiem w zbiorniku paliwa

Comment

U mnie tak działa jak piszesz - jak kończy się paliwko to kontrolka się zapala, ale później gaśnie, zapala się gaśnie, lekko się świeci a później już na full się świeci, uważam to za normalne. Ale jeśli wcale ci nie świeci to być może się przepaliła. Musisz odkręcić zegary. Do żarówek jest łatwy dostęp. Poszukaj w zrób to sam - wymiana podświetlenia zegarów czy jakoś tak. Ładnie opisane ze zdjęciami jak się dobrać do żarówek
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
      Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Witam wiele osób zadaje to pytanie . W moim przypadku też się dziwiłem że się nie świeci, zabrałem 5 L w kanister i w drogę i zapaliła się dopiero przy - 0 . więc bez obaw.

Comment

Zamieszczone przez mulix84 Zobacz posta
          Witam wiele osób zadaje to pytanie . W moim przypadku też się dziwiłem że się nie świeci, zabrałem 5 L w kanister i w drogę i zapaliła się dopiero przy - 0 . więc bez obaw.
          To nie koniecznie zawsze tak jest, ja osobiście wymieniałem żarówkę bo faktycznie była spalona, po pewnym czasie znowu nie zaświeciła i pewnego miłego dnia miałem kurs na stację benzynową, tak że z mojej strony jedna rada, lepiej zatankować przed opadnięciem wskazówki na 0 niż później się martwić.

Comment

Ja tez tak uwazam - zawsze lepiej przeciwdzialac i zatankowac wczesniej niz sie zastanawiac pozniej czy sie zapali czy nie i ladowac z pustym bakiem na odludziu.
            LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
            sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Mi lapmeczka się zapala jak jeszcze wskazówka jest ponad zerem na skali. Przejadę jeszcze z 40 km i już zaczynam się denerwować że długo się pali, to na stację i do pełna. Zawsze wchodzi mi około 45-47 litrów. A bak mieści 55. Także spokojnie na rezerwie zrobię jeszcze z 120km chociaż nigdy nie sprawdzałem.
              Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
              Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Working...
              X