Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylnia wycieraczka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylnia wycieraczka

Kolejnym problemem w mojej hondzie jest tylnia wycieraczka krórą jak włącze do pewnego momentu przesówa się po szybie po czym odchyla sie troche od szyby i nie zbiera nie czyści szyby przez co mam kiepską widoczność.byc może to wina sprężyny która juz tak nie naciąga wycieraczki aby przylegała do szyby????
    Jak to naprawić????

może masz odgięte ramie lub wycieraczka jest za sztywna

Comment

nie jak bym tak miał to by wogóle nie jechała po szybie od początku.a tak jedzie po szybie kilka cm az w pewnym momencie sie odchyla troche od szyby i jest czapa....

Comment

to moze być sprężyna wyrobiona

Comment

Jeżeli wycieraczka chodzi od "końca do końca" a tylko nie dolega do szyby to kup nowe dobre pióro i w razie potrzeby podegnij trochę ramie wycieraczki do szyby.

Comment

no chodzi "od końca do końca" kupie nowe pióro a jak znów bedzie odchodzić od któregoś momentu to dogne odpowiednio ramię
            SZEROKOŚCI

Comment

Sprawdź czy ramię wycieraczki nie poluzowane.Moze trzeba dokręcić.
              ビートル ジョン

Comment

U mnie wycieraczka tylnia zbierala powietrze a nie wode z szyby;P naoliwilam sprezyne ktora jest tam zapomocowana smarem do rowerow..dziala idealnie od maja .

Comment

to czym tak najlepiej nasmarować naoliwić??odpisz szerokości

Comment

Ja wzielam oliwke jakas do oliwienia roweru. Wg mnie lepsza oliwka niz smar bo lepiej wnika w każdą szczelinke sprężynki. Ogółem wszystko co nadaje sie do naoliwiania np zawiasow w drzwiach, nozyczek, marzynki do strzyzenia, elektrycznych golarek itd

Comment

Rzeczywiście pomogło ja popsikałem WD-40 i pomogło sprężyna już jest oki i wycieraczka ładnie chodzi po szybie

Comment

Panowie mam pytanko. Czy wycieraczka z tyłu zawsze - we wszystkich modelach Fastback (1.4 2000r 5D) - działa na okrągło? Nie ma tam jakiegoś przerywacza co je włącza jak przednie co jakiś czas? Jeżeli to tak jest to do bani. Może ktoś ma jakieś rozwiązanie z jakimś opóźniaczem czy czymś podobnym żeby nią tak nie wachlowało cały czas.

Comment

U mnie też tak jest, ale jakoś niespecjalnie mi to przeszkadza bo zbyt często jej nie używam. Tylko od czasu do czasu do przetarcia szyby i tyle, więc nie wiem po co kombinować, w końcu chyba nie patrzysz do tyłu cały czas przez środkowe lusterko tylko boczne...
                          http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Working...
                          X