Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przednie reflektory - co to moze byc?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przednie reflektory - co to moze byc?

Witam.
    Mam do was pytanie odnosnie przednich reflektorow. Dzis zauwazylem ze zaczyna cos sie dziac z przednimi kloszami, mianowicie zaczyna sie odklejac jakas dziwna warstwa, niewiem czy to jakis klej czy warstwa ochronna na reflektor, sam niewiem jak to nazwac . Wyglada to tak jakby reflektor od zewnetrznej strony byl czyms powlekany i to zaczyna mi sie odklejac, Glownie z lewej strony ( z prawej strony tez ale mniej). Mam Honde VI gen 3d rocznik 98. i reflektory przednie sa z tworzywa a nie szklane. Niewiem zabardzo co to moze byc, czy to jest jakas warstwa ochronna? Niemniej zaczyna mnie to juz troche denerwowac bo troche to nieestetycznie wyglada i najlepiej bym to usunal calkowicie. Niewiem jednak czym to najlepiej usunac - zmyc zeby nie uszkodzic (zmatowic) klosza. Jesli ktos mial podobny problem i poradzil sobie z tym to prosze o porade jak ten problem rozwiazac. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam

Najlepiej jak bys spróbował zrobić fotke i podaslał...

Comment

Kiedyś takie coś tez miałem jak za blisko przysunąłem pistolet od Karchera do reflektora.Widocznie wcześniej miałem lekko uszkodzoną powłoke i ciśnienie zrobiło swoje. jedyne wyjście to spolerować to np. pasta TEMPO

Comment

To jest folia ochraniająca przed kamyczkami i innymi drobnymi ustrojstwami,które mogą porysować klosz.Widocznie nadszedł już koniec funkcjonalności.
        Spoleruj,jak radzi poprzednik,bo będzie wyglądać jak schodząca opalenizna.Wiem,ze swego czasu były w sprzedaży płaty takiej folii-można było samemu dociąć pod konkretny reflektor.Ale czy teraz są??? Nie wiem,nie szukałem.
        ビートル ジョン

Comment

Wrzucilem jeszcze 2 fotki zebyscie zobaczyli jak to wyglada i o co dokladnie chodzi. Niemniej dzieki za wszystkie porady. Pozdrawiam

1.
          2.

Comment

mam tak samo z prawa lampa a lewa mi troche zmienila kolorek na zoltawy
            vdfxv

Comment

No dokladnie tak to wyglada jak schodzaca opalenizna :P . Kurcze troche boje sie z tym cokolwiek robic, zawsze to plastik, nie szklo i boje sie zebym nie porysowal albo niezmatowil klosza bo juz wogole bedzie kicha ;/. A druga sprawa to czy jesli juz sie zdecyduje na wypolerowanie klosza ta pasta TEMPO (czyli usuniecie tej powloki) to czy z biegeim czasu nie zmieni mi sie klosz?? tzn czy nie straci przezroczystosci, nie zżolknie?
              Last edited by jarpen; 14-02-2010, 17:50.

Comment

Working...
              X