Witam . Kupiłem Honde civic 1999 rok , 1,5 vtec, sedan produkowane w japoni .Dwa tylne nadokola maja lekka korozje , wychodza bomble z rdza. Cxy to normalne w civic? czy robic to odrazu , i jak . malowac cały element , czy dac do zrobienia tylko zaprawki w tych miejscach.? Dominik
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
rdza na tylnych nadkolach
Collapse
X
-
w tym przypadku tortyfikator ma rację, jeśli każda osoba zada pytanie o rdze na nadkolach to forum będzie specjalizowało się tylko w tym, opcja szukaj nie gryzie
a na marginesie odpowiem Ci na pytanie, u mnie bąbelek na jednym nadkolu pojawił się rok temu, postanowiłem poczekać z rok jak wyjdzie więcej i wyszło, teraz tak w sumie ok 2cm na 2cm jest rdzy którą widać
to jak to zrobić zależy od Ciebie, od tego czego oczekujesz i od kasy którą chcesz wydać, jak dla mnie masz dwa wyjścia - najtrwalsze i najlepsze jest wstawienie reperturki (ja to będę robił w tym roku koszt ok 400zł ale to była wycena z zeszłego roku), drugie to zdrapać rdzę, szpachla, malowanko (w skrócie) ... ale spodziewaj się że po niedługim czasie rdza wyjdzie ponownie
Comment
-
Czyli rozumiem, że dla ciebie praca ludzi zarządzających tym forum jest nic nie warta. Bo pomyśl sobie kolego, że każdy nowy użytkownik zadaje pytanie jaki ma olej wlać, albo jak wymienić żarówkę, i co napisał pytanie i z tego powodu ma dostać odpowiedź, bo jest nowy, bo kupił sobie swój pierwszy samochód, bo się przed chwila zarejestrował, bo nic nie wie. Ja też nie wszystko wiem, ja też mam swój pierwszy samochód i go dopiero poznaje ale też wiem, że jeżeli mam jakiś problem to najpierw szukam, jeżeli nie znajduje odpowiedzi to wtedy zadaje pytanie. Myślę, że uczciwie przedstawiłem sprawę, ja osobiście do ciebie pretensji nie mam ale czasami warto pomyśleć o innych i ich robocie bo przecież nie robią tego za pieniądze tylko społecznie.sigpic
Comment
Comment