Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylne drzwi od strony kierowcy (anglik :) zablokowane

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylne drzwi od strony kierowcy (anglik :) zablokowane

Witam
    Mam taki problem. W moim Civicu 2000 r VI nie mogę otworzyć tylnych drzwi ani od środa ani od zewnątrz. Próbowałem serie centralnym otworz zamnknij ale nic. Ciagnę za klamki tez nic. Jak sie do tego dobrać zeby otworzyć?

A próbowałeś podciągnąć do gory grzybek blokady wewnętrznej?Może siłownik nie odbijać-u mnie było to samo.Zdjąłem boczek,wyregulowałem cięgna i hula.
    ビートル ジョン

Comment

Pamiętaj że jeszcze jest blokada wewnętrzna przed dziećmi taki mały biały cypek na samym zamku tylnich drzwi .Zapewne te drzwi to od strony pasażera co ? jak tak to i ja tez tak miałem to co pisze BJ poskutkowało .

Comment

Grzybek tez próbowałem podciągać ale nie pomaga. Bede miał chwile czasu to rozbiorę tapicerkę tylko podobno ciężko zdjąć korbkę od kręcenia szyb.

Comment

co do zdjęcia korbki to dociśnij lekko boczek w okolicy korbki i zobaczysz ucho zawleczki, którą możesz jakimś drucikiem z haczykiem na końcu bezproblemowo wyciągnąć

Comment

Zamieszczone przez cichy10 Zobacz posta
            co do zdjęcia korbki to dociśnij lekko boczek w okolicy korbki i zobaczysz ucho zawleczki, którą możesz jakimś drucikiem z haczykiem na końcu bezproblemowo wyciągnąć
            No dopiero wczoraj się chciałem za to zabrać.
            Co prawda zdjąłem korbkę( była zawleczka), odkręciłem wkręty od uchwytu drzwi co się chwyta i ten co się otwiera auto od srodka,ale nie mam pojęcia jak sciągnąć tapicerkę drzwi gdy są zamknięte. Wygląda to jak "mission impossible". Po zdjęciu plastiku od tego co się otwiera auto od srodka widać cięgna od grzybka( próbowałem mocniej podciagnąć kombinerkami( nic nie daje).
            Co za zonk.! Proszę o rade co z tym fantem zrobić

Comment

Working...
            X