Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

spryskiwacz tylnej szyby ;/

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• spryskiwacz tylnej szyby ;/

elo... ktos moze wie gdzie lezy przyczyna niedzialajacego spryskiwacza tylnej szyby???
    z gory dzieki.

Jeżeli pompka chodzi to masz zapchaną końcówkę spryskiwacza.Najlepiej odłącz wężyk i przedmuchaj końcówkę w odwrotną stronę sprężarką bądź pompką z gumowym wężem.

Comment

problem jest chyba z pomka. tzn podaje plyn ale tylko na jedna szybe (tylna), wiec zeby podawala na przednia zamienilem poprostu wezyki tak zby podawala na przednia.
      moze ktos wie dlaczego podaje tylko na jedna strone. prosze o podpowiedzi

Comment

sprawdz igla czy spryskiwacz nie zapchany

Comment

u mnie nie działa spryskiwacz przedniej i tylnej szyby, sprawdzalem bezbiecznik i jest ok, co moze byc? nawet nic nie slychac ze pomka chodzi? jak mozna sprawdzic? sprawdzalem ze wezyk nie zatkane bo dmuchałem wezyka a płyn pluje w zbiorniku ze wiadomo jest ok. pomoc

Comment

Zamieszczone przez clarion80 Zobacz posta
            u mnie nie działa spryskiwacz przedniej i tylnej szyby, sprawdzalem bezbiecznik i jest ok, co moze byc? nawet nic nie slychac ze pomka chodzi? jak mozna sprawdzic? sprawdzalem ze wezyk nie zatkane bo dmuchałem wezyka a płyn pluje w zbiorniku ze wiadomo jest ok. pomoc

Sprawdz wtyke silniczka pompki przy zbiorniku z płynem .

Comment

w hatchach 96' są dwa silniki - przód/tył. Żeby je zobaczyć trzeba zdjąć zderzak niestety, ale masz wtedy pewność czy pompują i który może być walnięty

Comment

Mam problem ze spryskiwaczem tylnej szyby, przewód, a właściwie gumowa końcówka jest oberwana na samym końcu, przy samej dyszy spryskiwacza. Czy można kupić samą końcówkę przewodu, czy trzeba kupować całość? Czy żeby to zamontować trzeba zdjąć całą podsufitkę, a moża da radę odkręcić od zewnątrz spryskiwacz i podłączyć do niego kabel? Civic 97r., 5d

Z góry thx za pomoc.

Comment

Working...
                X