Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Montaż dokładki z przodu (kupiłem:-)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Montaż dokładki z przodu (kupiłem:-)

Coś mnie dziś podpędziło po wczorajszym spocie, wsiadłem do autka i pojechałem w ciemno na Wawer do człowieka który handluje gratami do Hondy. Kilka dni temu do niego dzwoniłem i mówił że nie ma nic w kolorze. Pomyślałem że kupie cokolwiek i pomaluje przy okazji... Okazało się że ma w bardzo dobrym stanie dokładkę VTi w moim kolorze ( w końcu autko będzie kompletne ) Pytanie: Ile i jakich śrub będę potrzebował aby zamontować dokładkę? Pod spodem mam jeszcze część śrubek od wcześniejszej ale nie mam na pewno kompletu. Pojadę jutro do Leroy Merlin i kupię potrzebne rzeczy. Potrzebuję ino wiedzy co i w jakiej ilości potrzebuje Podjadę wtedy do jakiegoś mechanika aby mi ją założył. Mógłbym sam, ale potrzebny byłby jakiś podjazd a nie mam pojęcia gdzie go szukać tu na Bemowie.
    Pozdrawiam - Orzełek

Policz uchwyty na dokładce i będziesz wiedział ile śrubek jest potrzebnych, odlicz od tego te które już masz i będziesz wiedział ile trzeba kupić Na końcach dokładki masz dodatkowo po dwa otwory przez które przykręcasz dokładkę do zderzaka od strony nadkoli, dobrze jakby te cztery śrubki były z półokrągłymi łbami na śrubokręt bo są widoczne i lepiej będzie to wyglądało, reszta na klucz 10, śrubki fi 6, do każdej po dwie podkładki i po jednej nakrętce.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

...Policz uchwyty na dokładce i będziesz wiedział ile śrubek jest potrzebnych, odlicz od tego te które już masz i będziesz wiedział ile trzeba kupić

No wiadomo. Pogoda jest fatalna ale postaram się jutro zajrzeć pod zderzak i zobaczę co tam zostało po starej dokładce... Niedaleko mam leclerc'a i jest tam ogrzewany parking podziemny. Przy odrobinie checi pewnie da radę przykręcić dokładkę bez podnośnika?

...Na końcach dokładki masz dodatkowo po dwa otwory przez które przykręcasz dokładkę do zderzaka od strony nadkoli, dobrze jakby te cztery śrubki były z półokrągłymi łbami na śrubokręt bo są widoczne i lepiej będzie to wyglądało...

Czy to mają być śruby czy wkręty? 2cm pewnie wystarczą...

...reszta na klucz 10, śrubki fi 6, do każdej po dwie podkładki i po jednej nakrętce.

Tu pewnie też wystarczą 2cm długości. Też postaram się kupić te półokrągłe choć pod spodem to raczej pewnie nie ma znaczenia. Przed zakupem sprawdzę jak to wyglądało w oryginale...
      Pozdrawiam - Orzełek

Comment

2 centymetrowe powinny wystarczyć, z półokrągłymi łbami potrzebne będą tylko cztery na boki i to też mają być śrubki nie wkręty, reszta zwykłe na klucz. W oryginale są blaszki z nakrętkami (wsuwa się je na zderzak) ale wystarczą zwykłe śrubki z podkładkami i nakrętkami. Spokojnie można zamontować dokładkę bez podnośnika, trzeba tylko troszkę "poleżeć" na glebie
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

I po robocie:-)
          Okazało się że brakuje mi tylko jednej blaszki i czterech śrub. Dwadzieścia minut z przerwą na peta:-D Tak teraz wygląda moje autko:

Pozdrawiam - Orzełek

Comment

Komplet dokładeczek i wygląda super Gratki
            LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
            sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

no teraz to wyglada
              sigpic

Comment

Prawie jak VTI

Comment

Zamieszczone przez Duff Zobacz posta
                  Prawie jak VTI
                  chamsko ...
                  sigpic

Comment

Spoko... Każdy może napisać co chce... Ja tam jestem zadowolony
                    Pozdrawiam - Orzełek

Comment

a skad dorwałeś tylnią dokładke i progi ;>??

Comment

Zdecydowanie zmiana na plus...nabrała charakteru. To teraz kiedy gleba?

żartowałem
                        gratuluje bolidu
                        http://www.redcoon.pl

Comment

Zamieszczone przez mazi880709 Zobacz posta
                          a skad dorwałeś tylnią dokładke i progi ;>??
                          Autko kupiłem już z takim zestawem. Brakowało tylko dokładki z przodu
                          Pozdrawiam - Orzełek

Comment

koledzy ja od dłuższego czasu poszukuje takiej dokładki tylko w kolorze wiśniowym ktoś wie gdzie coś takiego mogę znaleźć??

Comment

Na allegro, u zaprzyjaźnionych sprzedawców albo w ASO Hondy .

Comment

Working...
                              X