Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zmatowiałe klosze reflektorów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zmatowiałe klosze reflektorów

mam kłopot jak w temacie...
    kupiłem auto używane, a przez lata reflektory zmatowiały, straciły przejrzystość.
    jest to kłopot bardziej estetyczny niż techniczny póki co, ale jednak...
    chętnie bym to poprawił. co z tym można zrobić ?
    czy trzeba wymieniać klosze czy całe reflektory? a może jest prostsze rozwiązanie?
    pozdrawiam

Są ludzie, którzy to polerują. Nie wiem tylko jakie w VIgen są klosze - czy z poliwęglanu czy szklane...

Jeżeli ktoś byłby ciekaw jak to wygląda to wklejam link do całkiem innego forum - zasada jest ta sama, chodzi o lampy z poliwęglanu:

Swoje zdanie wyraziłem w tamtym temacie, jak się do niego ustosunkujesz zależy od Ciebie, ja tylko podaję jak sobie ludzie z tym radzą.

Comment

w VI klosze to poliwęglan.
      polerowanie..? spróbujemy.
      dzięki!
      a jeżeli się nie uda to czy możliwa jest wymiana samych kloszy czy trzeba całe reflektory (koszty...)?

Comment

Znajomy ma passata, klosze są tak zmatowiałe że aż żółte... postanowiłem sprawdzić czy lekkościerna pasta Tempo coś da... polerka i efekt widoczny ale bez rewelacji, ale zaznaczam że reflektory były naprawde bardzo zmatowiałe... z lżejszym przypadkiem by był na bank lepszy efekt, pozdrawiam!
        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Poszukaj na forum-wypowiadałem się na bardzo podobny temat....A koszty lamp?80-250/sztuka....ceny są zróżnicowane
          ビートル ジョン

Comment

Pasta Tempo, miękka szmatka, trochę cierpliwości i efekt murowany

Comment

sa jakies specjalne pasy do polerowania tworzyw, np.:

może ktoś próbował tego?

Comment

przeczytaj tematy jak zdjąc przedni reflektor oraz jak polerować przednie lampy https://www.civicforum.pl/showthread...edni+reflektor

Last edited by Tomo1; 26-10-2009, 09:30.

Comment

A ja zaczynałem polerować od papieru ściernego (wodny 2000 albo 2500 nie pamiętam dokładnie)oczywiście mocząc go w wodzie,pózniej pasta G3 firmy Farekla-oczywiście też odrobina wody a na koniec pasta auto maks i wyszło bardzo ładnie.

Comment

Working...
                  X