Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zapach benzyny w kabinie.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zapach benzyny w kabinie.

Witam.
    Temat dotyczy Hani 5D 1995. Kilka dni temu po podniesieniu maski dostrzegłem że wypadł wężyk paliwowy taki przezroczysty od spodu w filtrze paliwa (taki od dołu wciskany, nie na nakrętkę.) Po wciśnięciu go na swoje miejsce zaczęło w kabinie bardzo czuć zapach benzyny (podczas jazdy). Gdy wężyk jest zdjęty nic nie śmierdzi, ale raczej nie powinien sobie tak wisieć. Ciekawe jest to że auto jeździ bez problemu i z założonym i zdjętym wężykiem. W autach gaźnikowych wiem że jest taki powrót paliwa do baku, czy w Hani do tego też służy ten przewód? W filtrze paliwa przewody wejściowe i wyjściowe są grube czarne na nakrętkę, a ten wężyk o którym piszę jest cienki przezroczysty i idzie od filtra w dół pod spód auta. Jeśli chodzi o oględziny wzrokowe nie jest pęknięty ani uszkodzony.

Może ktoś z was ma jakiś pomysł. POZDROOO.

Pewnie prostym rozwiazaniem byłoby nie zakładać tego wężyka lecz zapewne tak nie powinno być .Czy w jakis sposób da radę sprawdzic czy jest drożny jeśli tak to sprawdz .

Comment

A przypadkiem nie powinien iść ten wężyk do pochłaniacza par paliwa. Nie jestem pewien czy tak jest w tym modelu ale myślę że warto sprawdzić.
      Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

W sobotę będę miał miał chwilkę to sprawdzę. Napiszę wtedy czy coś się zmieniło .

Comment

Pochłaniacz par paliwa powinieneś mieć na dole przegrody czołowej pod filtrem paliwa, taka plastykowa walcowata czarna puszka.
          Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Problem rozwiązany. Przewód o którym mowa to odpowietrzenie, założony został na swoje miejsce czyli plastik, który ma wylot na zewnątrz. Zapach paliwa pojawił się po tym jak (w tym samym czasie po dolewaniu oleju) zapomniałem zakręcić korek wlewu oleju. Po kilku dniach jeżdżenia bez korka (i wąchaniu benzyny w kabinie) problem ustał po zakręceniu korka z powrotem. Banał i roztargnienie ble. POZDROOO.

Comment

Working...
            X