Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przekładka drzwi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przekładka drzwi?

Witam Panowie!
    Mam taki temat-w mojej hondzie civic 5d zostały uszkodzone drzwi od kierowcy i to dosyć poważnie. Nie kalkuluje się ich naprawiać. Mam zamiar kupić używki bez osprzętu, gdyż szyba, lusterko, elektryka jest ok. I tu jest moja prośba, czy możecie mi przybliżyć sposób jak mam szybę przełożyć z jednych do drugich, jak tam się w ogóle dostać, jak zamontować poprawnie elektrykę, siłownik do centralnego i całą resztę???? Z góry dzięki za pomoc.

Jak zdjąć tapicerkę z drzwi było już wielokrotnie (możesz sobie też ściągną książkę "Sam naprawiam...")

Comment

Opuszczasz prawie do dołu szybę, i odkręcasz dwie śruby i masz szybę. Mechanizm jak się nie mylę trzyma się na 3 śrubach. Okablowanie jest przyczepione na "spinki" plastykowe, odczep je i wyciągniesz, razem z kostką. Nie zapomnij wymienić wkładki zamka.

Łatwo wszystko idzie, powodzenia,
      D14A2 MA8 -- 95r.

Comment

Witam, kolego Ramp mam w domu drzwi jak nowe z civica VI gen z roku 2000 kolor czarny metalic, też kupiłem całe kompletne bo wymieniałem siłownik i zębatką od podnoszenia szyby a reszta mi jest zbędna, poprostu zrobiłem przekładkę samego mechanizmu. mogę ci zaproponować kupno tych drzwi, są idealne, zero rysek, wgnieceń, są z szybą, centralką od szyby itd, miałem je wkładać do swojej ale gdy się dowiedziałem że musiałbym malować cały bok auta żeby nie było róznic w kolorze a moja Honda jest zielona to zrezygnowałem i drzwi stoją mi w pokoju zbędne.moj namiar to 664727219 zadzwoń jak jestes zainteresowany. pozdrawiam

Comment

Working...
        X