Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z ogrzewaniem i parujące szyby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z ogrzewaniem i parujące szyby

Witam kolega kupił teraz fajnego civica 5d 1997 rok 1,4 ale dobrze wypasiony i ładny jest jeden problem. Parują szyby nic nie pomaga z prawej strony z otworu wentylacyjnego leci cieplutkie powietrze z lewej strony bardzo słabo ciepłe a pod przednią szyba na srodku leci zimne!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego??????????? Prosze o pomoc bo to utrapienie w tym aucie.

Sprawdź poziom płynu chłodzącego.Jak to nie to to chyba coś z nagrzewnicą albo węźe od nagrzewnicy są pozamieniane-jeden kolega miał tak w roverze.Mogą teź być pozatykane węże od nawiewów.
    ビートル ジョン

Comment

Mam pytanie dotyczące też parowania, może ktoś zna odpowiedź. Otóż zauważyłem że jak mi samochód stoi pod niebem obok bloku, wieczorami jak i w nocy jest cały zaparowany od środka.
      Rozumiem że różnica temperatur powoduje taki efekt, że gdy w środku powietrze jest cieplejsze niż na zewnątrz one parują, ale pytam się dlaczego akurat to się dzieje u mnie a we wszystkich autach innych pod blokiem otóż nie.

Ktoś wie o co w tym chodzi?

Comment

Też tak mam ale w zimie jak już wszyscy mają zaparowane czy zamarznięte szybki to w Hondzie najszybciej dochodzą do stanu używalności.Ale jest jeden warunek musi być czysty i często wymieniany(raz w roku) filtr kabinowy

Comment

tego nie wiem, wiem jedynie że raz jechałem przez wawę i nagle lunął deszcz miałem wentylację włączoną i nagle wszystko zaparowane momentalnie aż musiałem zwolnić i jechać ostrożniej aż mi odparują. jak tak ma mi się dziać to ja dziękuje. jest jakiś sposób by tak nie parowały?

Comment

powodem w civicach takiej reakcji jest filtr powietrza ten w srodku tak jak kolega wyzej mowi kabinowy kiedy jest brudny i troche wilgoci sie do niego dostalo paruja szyby musisz wymienic filtr na nowy czysty ladny i bedzie bez problemu. ja kupilem honde civic 4 miesiace temu i wczoraj wymienialem filtry i olej i okazalo sie ze wogole nie byl kabinowy zalozony masakra jak mozna tak jezdzic ....

Comment

filtr kabinowy? jeszcze się z tym określeniem nie spotkałem, filtr powietrza wymieniłem 2mies.temu na nowy [co jest w czarnej skrzynce pod maską] ale czy jest inny jakiś nie wiem. czy o ten chodziło?

Comment

ja mam jeszcze 2 jak otwietam kuferek od pasazera to odczepiam go i tam jeszcze siedzi ... i to jest wlasnie przyczyna ...

Comment

o tym to nie wiedziałem muszę zerknąć.

Comment

a widzisz ja tam mam taka kratke na ktorej leza poziomo 2 filtry.. . i jezeli do niego wilgoc sie dostanie to paruja szyby tak mi powiedzial znajomy mechanik .. . . tylko ze ja mam rocznik 2002 VII gen

Comment

to ja pewnie tego nie mam, bo mam model z 95r. a czy są jakieś preparaty do mycia szyb specjalne które zapobiegają parowaniu? Poza z AntiFogem bo moim zdaniem tragedia.

Comment

moze byc jeszcze jedna przyczynaprawdopodobnie nie otwiera sie klapa od obiegu zamknietego.jest zamknieta lub lekko otwarta co powoduje obieg zamkniety kabiny i wtedy automatycznie paruja szyby przy duzej wilgotnosci na zewnatrzczyli naciskajac przycisk obiegu klapa wcale nie reaguje.proponuje sprawdzic
                        www.monsterz-tt.de LIFES TOO SHORT TO DRIVE SHITTY CARS!!!

Comment

dobry pomysł beti abym tylko wiedział gdzie to sprawdzić było by cool mogę sobie poprzyciskać przycisk ale co z tego jak nie wiem gdzie ona się znajduje?

Comment

Od rocznika 95 i wyżej był filtr kabinowy chociaż w serwisie powiedzieli że zdarzały się modele bez filtra.
                            Last edited by zunio; 04-10-2008, 06:23.

Comment

to sprawdzę, wiecie dziś myłem samochód i coś się q... stało i mi prawie ciągle świeci się kontrolna nie zamkniętych drzwi, a nawet jak się nie świeci to chwila potem podczas jazy zaczyna świecić. stoję na światłach i patrze... panika bo lipa aby mi podczas jazdy drzwi się otworzyły ale wszystko zamknięte pojęcia nie mam co to? a z tym filtrem sprawdzę

Comment

Working...
                              X