Witam kolega kupił teraz fajnego civica 5d 1997 rok 1,4 ale dobrze wypasiony i ładny jest jeden problem. Parują szyby nic nie pomaga z prawej strony z otworu wentylacyjnego leci cieplutkie powietrze z lewej strony bardzo słabo ciepłe a pod przednią szyba na srodku leci zimne!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego??????????? Prosze o pomoc bo to utrapienie w tym aucie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
problem z ogrzewaniem i parujące szyby
Collapse
X
-
Mam pytanie dotyczące też parowania, może ktoś zna odpowiedź. Otóż zauważyłem że jak mi samochód stoi pod niebem obok bloku, wieczorami jak i w nocy jest cały zaparowany od środka.
Rozumiem że różnica temperatur powoduje taki efekt, że gdy w środku powietrze jest cieplejsze niż na zewnątrz one parują, ale pytam się dlaczego akurat to się dzieje u mnie a we wszystkich autach innych pod blokiem otóż nie.
Ktoś wie o co w tym chodzi?
Comment
-
tego nie wiem, wiem jedynie że raz jechałem przez wawę i nagle lunął deszcz miałem wentylację włączoną i nagle wszystko zaparowane momentalnie aż musiałem zwolnić i jechać ostrożniej aż mi odparują. jak tak ma mi się dziać to ja dziękuje. jest jakiś sposób by tak nie parowały?
Comment
-
powodem w civicach takiej reakcji jest filtr powietrza ten w srodku tak jak kolega wyzej mowi kabinowy kiedy jest brudny i troche wilgoci sie do niego dostalo paruja szyby musisz wymienic filtr na nowy czysty ladny i bedzie bez problemu. ja kupilem honde civic 4 miesiace temu i wczoraj wymienialem filtry i olej i okazalo sie ze wogole nie byl kabinowy zalozony masakra jak mozna tak jezdzic ....
Comment
-
moze byc jeszcze jedna przyczynaprawdopodobnie nie otwiera sie klapa od obiegu zamknietego.jest zamknieta lub lekko otwarta co powoduje obieg zamkniety kabiny i wtedy automatycznie paruja szyby przy duzej wilgotnosci na zewnatrz
czyli naciskajac przycisk obiegu klapa wcale nie reaguje.proponuje sprawdzic
Comment
-
to sprawdzę, wiecie dziś myłem samochód i coś się q... stało i mi prawie ciągle świeci się kontrolna nie zamkniętych drzwi, a nawet jak się nie świeci to chwila potem podczas jazy zaczyna świecić. stoję na światłach i patrze... panika bo lipa aby mi podczas jazdy drzwi się otworzyły ale wszystko zamknięte pojęcia nie mam co to? a z tym filtrem sprawdzę
Comment
Comment