Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś puka, stuka wewnątrz auta

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Coś puka, stuka wewnątrz auta

Panowie mam pytanie. To ze w naszych ponad 10 letnich hondeczkach lubi postukac polka tylna (w sumie probowalem to wyeliminowc, ale to nie polka tylko te plastiki na ktorych jest oparta troche stekaja i ciezko to poprawic), itp to rozumiem.
    Ale ostatnio pojawilo sie nowe pukanie, na nierownosciach (nie za kazdym razem). Nie jakies bardzo donosne ale jednak slyszalne. Tak jakby ktos pukal o karoserie. Jednego dnia pojawia sie czesto, innego prawie w ogole. Odgłos wydaje sie dochodzic z tylu po lewej stronie.
    Wiecie co to moze byc? Nie sadze zeby to bylo cos z zawieszeniem bo chyba byloby to glosniejsze i jednak bardziej regularnie by wystepowalo.
    Last edited by Arek1980; 10-09-2009, 08:39.

a moze w bagazniku ci sie cos poluzowalo i lata i puka ? tez mialem taki problem szukalem szukalem a okazalo sie ze gasnica spadla ze stojaka i pukala na zakretach , a co do srodka to ta zasuwa od szyber dachu tez puka jak diabli ;]

Comment

W bagazniku ostatnio wlasnie wszystko sprawdzalem bo kupilem brakujace spinki do okladziny w bagazniku zeby tak nie wisiala.
      Szyberdachu nie mam.

Comment

Panowie zrobilem maly porzadek w bagazniku, wszystko porzadnie poukadalem zeby sie nie obijalo. Jechalem wczoraj i poki co nie slyszalem tego pukania.

Ale dalej slysze polke ktora podskakuje na kazdej nierownej nawierzchni (nie tylko na dziurach), zreszta we wstecznym lusterku widze ze drga i podskakuje.
        Co mozna z tym zrobic oprocz polozenia czegos na polce zeby ja dociazylo? (ale to taki troche silowy sposob)

Comment

podpinam sie pod temat z tym ze u mnie slychac stukanie w momencie kiedyźc mam otwarty calkowicie szyberdachc. moze ktos ma pomysly bo juz myslalem ze to ta zaslepka ktora przesuwa sie pod samym dachem ale to nie to, nie mam pojecia co to moze byc.
          aha i czy uwas tez, gdy szyba jest otwarta w wiiekszej polowie, podczas zamykania drzwi szyba energicznie uderza o cos w drzwiach? i towarzyszy temu charakterystyczny dzwiek uderzenia szyby o cos metalowego?

Comment

Working...
          X